AcasăNewsAspartamul, pericolul ascuns din bauturile „diet”

Aspartamul, pericolul ascuns din bauturile „diet”

(foto: emaramures.ro)

Bauturile cu indulcitori – aspartam sunt preferate in special de tinere, care cred ca astfel isi pastreaza silueta. Si vedetele prefera „diet soda” din acelasi motiv. Fara sa se gandeasca la ce pericol s-ar putea expune.

(foto: emaramures.ro)

Atentie la bauturile din categoria „diet”! Un nou studiu elaborat de mai multe unitati medicale arata ca un consum regulat de bauturi cu aspartam (inlocuitor de zahar) creste riscul imbolnavirii de leucemie. Studiul efectuat de specialisti ai Channing Division of Network Medicine, din Brigham, Harvard Medical School din Boston si Harvard School of Public Health, Boston de-a lungul  a 22 de ani, pe 2.278.396 de oameni, demonstreaza marele pericol la care se supun.

Riscurile consumului de bauturi care contin aspartam sunt aceleasi si pentru barbati, si pentru femei.  Bolile asociate cu consumul constant de „diet soda” sunt leucemia, mielom multiplu (proliferare maligna a plasmocitelor in maduva osoasa) si limfom, altul decat cel intalnit in boala Hodgkin (cancer limfatic). Iti trebuie doar 355 ml de bautura cu aspartam pe zi pentru a-ti creste riscul imbolnavirii de leucemie cu 42%, al imbolnavirii de mielom multiplu cu 102% si al imbolnavirii de limfom non-Hodgkin cu 31%.

Stefan Munteanu

author avatar
eNational
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger