AcasăNewsAsociatiile care promoveaza discursuri instigatoare la ura, dizolvate

Asociatiile care promoveaza discursuri instigatoare la ura, dizolvate

Dispar asociatiile care instiga la violenta

Asociatiile si fundatiile care militeaza pentru schimbarea prin violenta a regimului constitutional sau promoveaza discrusuri instigatoare la ura impotriva unei categorii de persoane vor fi dizolvate, potrivit unui proiect de lege aflat la Camera Deputatilor.

Dispar asociatiile care instiga la violenta

Un proiect de lege care modifica articolul 56 al Ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii a fost depus la Camera Deputatilor. Prevederile actului normativ stipuleaza ca asociatiile si fundatiile se vor dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate, daca au o conduita contrara legilor democratice. Astfel, vor fi dizolvate ong-urile care actioneaza sau militeaza pentru ocuparea prin violenta a sediilor institutiilor, care submineaza integritatea teritoriala a Romaniei sau care fac propaganda in favoarea razboaielor, violentei si terorismului. Totodata, potrivit proiectului, asociatia sau fundatia va fi dizolvata in cazul in care este declarata de catre o instanta de judecata sau se declara a fi continuatoare a oricarei organizatii interzise prin lege.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger