AcasăNewsAsociaţia Victimelor DNA, rãzboi declarat torţionarilor din sistem

Asociaţia Victimelor DNA, rãzboi declarat torţionarilor din sistem

La nivel naţional sunt peste 300 de victime ale abuzurilor DNA

Procurorii,  poliţiştii, judecãtorii şi oamenii politici arestaţi abuziv de procurorii DNA au, de acum, o organizaţie naţionalã care sã le apere şi sã le reprezinte drepturile. Asociaţia Victimelor Abuzurilor Direcţiei Naţionale Anti-Corupţie din Romania (AVADNAR) este decisã sã lupte împotriva ilegalitãţilor grave din sistemul judiciar românesc.

La nivel naţional sunt peste 300 de victime ale abuzurilor DNA

Reprezentanţii Asociaţiei Victimelor DNA susţin cã vor face demersuri pentru dispariţia din justiţie a cazurilor de represiune nedreaptã, cercetare abuzivã, inducere în eroare a organelor judiciare şi de instigare la infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnaturã privatã. “AVADNAR va continua sã lupte pentru repararea întregului deficit de imagine al victimelor abuzurilor DNA, concentrându-ne, cu sprijinul instituţiilor abilitate, precum Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justitie, pe demascarea tuturor “torţionarilor“ si pedepsirea asprã a acestora, în raport cu suverana lege. Salutãm proaspãta decizie a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru trimiterea în judecatã a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, precum şi excluderea din magistraturã a celui din urmã. Eforturile asociaţiei noastre au fost, astfel, rãsplãtite, deşi misiunea noastrã este lungã şi anevoioasã, având în vedere cã lista celor care au sãvârşit astfel de abuzuri este mult mai lungã”, se aratã într-un comunicat al asociaţiei.

A devenit din acuzator, acuzat

Cazul lui Constantin Ispas, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, arestat abuziv şi cu denunţuri fabricate la comandã de cãtre procurorii unitãţii de elitã DNA Ploieşti, este fãrã, îndoialã, unul cutremurãtor. În momentul în care a îndrãznit sã demaşte ilegalitãţile procurorului Mircea Negulescu, a fost pur şi simplu linşat. “În 2014, ca urmare a activitãţilor pe care le desfãşuram, am intrat în posesia mai multor informaţii despre faptele domnului Negulescu, care era procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Acesta avea un anturaj de interlopi, cu care chefuia zilnic, şi începuse sã recruteze din rândul interlopilor pe cei cu probleme penale, îi instruia şi îi coordona în schimbul unor denunţuri care nu corespundeau realitãţii faţã de anumite persoane. Despre aceste lucruri am informat conducerea DGA în ianuarie 2015, care a informat DNA, care DNA, în loc sã ia mãsurile de rigoare, i-a arãtat dosarul lui Negulescu şi de unde au venit informaţiile. Apoi în 1 august l-au angajat la DNA pe Negulescu, iar pe mine m-au arestat pe 17 august. Mi s-au întocmit douã dosare pentru fapte de corupţie, într-unul am fost achitat definitiv la Înalta Curte, iar celãlalt se judecã şi acum. Toate probele au fost aceste denunţuri ale persoanelor cu identitatea protejatã, dar şi neprotejatã despre fapte care nu reflectã nimic din realitate”, ne-a declarat Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova.

Şocul arestãrii l-a îmbolnãvit

Sã ştii cã îţi faci datoria, chiar cu mândrie şi demnitate, şi sã te trezeşti arestat şi cu dosare fabricate ar fi greu de îndurat pentru orice om. Când a primit vestea arestãrii, Constantin Ispas a avut un şoc şi în secunda urmãtoare s-a îmbonãvit de diabet, devenind dependent pe viaţã de insulinã. “Au dus-o pe mama, de 83 de ani, bolnavã, şi copilul, cu mandat, le-au fãcut dosare şi au vrut denunţuri de la mine. Abia anul trecut le-au dat clasare. Bineînţeles cã nu am fãcut niciun denunţ, pentru cã nu puteam sã mã uit în ochii copiilor mei, şi am stat 6 luni în arest preventiv şi a doua oarã 3 luni şi jumãtate. În arest m-au lãsat fãrã medicamente, dvs. nu ştiţi condiţiile de la Câmpina, mi s-au administrat medicamente care nu erau prescrise, sunt probe în acest sens. Am suferit extrem de mult. Nu-mi doresc decât sã rãspundã pentru ceea ce au fãcut. Cine nu trece prin astfel de momente şi sã fie arestat fãrã sã fie vinovat nu va înţelege niciodatã”, ne spune Constantin Ispas.

“Statul român şi-a bãtut joc de mine”

Fostul şef al DGA, care a coordonat câţiva ani şi Direcţia de Informaţii a Ministerului de Interne, se simte trãdat de sistem şi nu ştie cum va putea cineva sã repare rãul pe care i l-au fãcut. “În viaţa mea am adus mulţi bani statului roman fãcându-mi datoria, la vedere sau mai puţin la vedere. Şi statul român şi-a bãtut joc de mine. Copiii mei au trãit fãrã mine şi copiii mei sunt maturizaţi înainte de termen pentru ce mi-au fãcut ei mie. În faţa cui am greşit eu ca sã mã tãvãleascã în halul acesta? Astea sunt recompensele zilelor şi nopţilor în care copiii mei nu m-au avut alãturi, poate nici în concedii? Pentru o zi de arest nu existã despãgubiri, pentru sãnãtate, pentru demnitate nu existã despãgubiri. Eu sunt o persoanã mai simplã, crescutã la ţarã, eu am crescut cu demnitate şi cu patriotism pe vremea aceea, mai odioasã. Dacã nu ar fi fost presa, dacã nu ar fi fost nişte posibilitãţi sã se schimbe ceva poate la ora asta eram în puşcãrie nevinovat”, ne mai spune Constantin Ispas.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.074 afisari

2 COMENTARII

  1. Felix Motanul aka Varanul nu face parte din Hasociație ?
    Păcat. Poate ne-ar spune câți bani mai are de restituit și când are de gând s-o facă.

  2. Si eu mi-am făcut datoria, chiar cu diabet, și cu ce m-am ales ? Cu un post de notar autonumit și cu aproape 300 de milioane pensie pe lună ? Asta e bataille de jeu.
    Aș vrea să răspundă cei care au făcut asta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger