AcasăNewsAsistentii lui Marine Le Pen, retinuti de politie

Asistentii lui Marine Le Pen, retinuti de politie

Thierry Leger , body guard, Marine Le Pen, Catherine Griset. French far right party, FN ( Front National ) President , Marine Le Pen during a two days Presidential convention.Lyon, FRANCE - 04/02/2017. French far right party, FN ( Front National ) President , Marine Le Pen during a two days Presidential convention.Lyon, FRANCE - 04/02/2017.//CHAMUSSY_lcham007/Credit:CHAMUSSY/SIPA/1702060953

Sefa de cabinet si garda de corp a candidatei Frontului National la prezidentialele franceze au fost convocati ieri la politie si audiati in stare de retinere (48 de ore)  in ancheta privind suspiciunile de angajari fictive care planeaza asupra lui Marie Le Pen.

Preşedintele
Frontului
Naţional alături
de Catherine
Griset şi de
Thiery Legier

La doua zile dupa perchezitia facuta la sediul FN, Thiery Legier si sefa de cabinet a lui Le Pen, Catherine Griset erau audiati ieri de membri Oficiului central de lupta  impotriva coruptiei si a infractiunilor financiare si fiscale (Oclciff). Parchetul din Paris a deschis in acesc caz o ancheta preliminara (in 2015) dupa ce a fost sesizat de Parlamentul European pentru presupuse infractiuni (abuz de incredere, fals, uz de fals, escrocherie organizata), indicand faptul ca mai multi asistenti ai europarlamentarilor FN au primit leafa de la Bruxelles in timp ce acestia figurau si in organigrama partidului in Franta, fapte confirmate si de un raport Olaf luna trecuta. In privinta lui Legier, Olaf afirma ca Le Pen a produs ”un contract de munca pur fictiv”. In paralel cu procedura judiciara, Olaf reclama 339.946 de euro lui Marine Le Pen, suma ce corespunde salariilor varsate lui Legier, in 2011, si Catherinei Griset, din 2010 si pana in 2016. Marine Le Pen a negat orice acuzatie si a denuntat o ”cabala politica”. Dupa retinerea lor, care poate dura pana la 48 de ore, Catherine Griset si Thierry Legier pot sa fie pusi in libertate sau sa fie adusi in fata justitiei in vederea unei eventuale inculpari.

author avatar
Tudor Borcea
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger