AcasăNewsAsi la matematica! Cinci medalii de aur pentru juniorii romani, la Olimpiada...

Asi la matematica! Cinci medalii de aur pentru juniorii romani, la Olimpiada Balcanica

Succes demn de toata lauda pentru elevii care au facut parte din lotul Romaniei prezent la competitia recent incheiata in Cipru, care au dovedit ca o proba care le da atator scolari serioase batai de cap pe la examene, pentru ei e un domeniu  fara probleme…de nerezolvat!

Tinerii care au participat, intre 20 si 25 iunie la Agros, la editia cu numarul 23 al Olimpiadei Balcanice de Matematica destinata elevilor sub 15 ani s-au intors marti in tara, marti dupa-amiaza, cu nu mai putin de sase medalii, majoritatea fiind de aur. Reusita lor i-a clasat pe prima treapta a podiumului, ” in clasamentul neoficial pe natiuni cu 219 puncte (din 240 posibile)”, la actuala editie participand candidati din 16 tari.

Ministerul Educatiei a anuntat numele castigatorilor, trei dintre medaliatii cu aur fiind elevi din Capitala: Radu Andrei Lecoiu (Colegiul National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste), David Andrei Anghel (Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Andrei Moldovan (Scoala Gimnaziala nr. 79 din Bucuresti), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) si, respectiv, Iustinian Cristian Constantinescu (Scoala Gimnaziala „George Bacovia” din Bucuresti).

Totodata, e de mentionat ca palmaresul Romaniei a fost completat si cu reusita Luciei Rasnoveanu, de la Scoala Gimnaziala „Spectrum” din Constanta, eleva castigand medalia de argint.

author avatar
Cristina Stefan
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger