AcasăNewsASF, anunț important pentru toți șoferii. Ce se întâmplă cu prețurile polițelor...

ASF, anunț important pentru toți șoferii. Ce se întâmplă cu prețurile polițelor RCA

ASF, anunț important pentru toți șoferii. Ce se întâmplă cu prețurile polițelor RCA

Piaţa RCA confirmă, după prima jumătate a anului 2022, că a reuşit să depăşească efectele dispariţiei City Insurance, conform datelor centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Datele ASF arată că prețurile RCA s-au stabilizat şi chiar au intrat pe un trend descendent, începând cu cel de-al doilea trimestru al acestui an, astfel că o poliță pentru persoane fizice era de 904 lei la finalul lunii iunie, faţă de 913 lei la finalul lui martie.

Prețul polițelor RCA, în scădere

„Eficienţa măsurilor fără precedent, luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atât în ceea ce priveşte legislaţia în domeniu, cât şi în ceea ce priveşte activitatea de control şi supraveghere, este confirmată de datele preliminare raportate de firmele de asigurare pentru primele 6 luni din 2022”, susţin reprezentanţii ASF.

Concret, nivelul de concentrare a pieţei, deşi este încă ridicat, a ajuns la cea mai mică cotă din ultimii opt ani.

„După ce crescuse substanţial, în contextul ieşirii din piaţă a City Insurance SA, Euroins, liderul actual al pieţei RCA, a revenit, în al doilea trimestru al acestui an, la nivelul din perioada similară a lui 2021 în ceea priveşte cota de piaţă, scăzând până la 31,8%, în iunie 2022, de la 36% la finalul lui martie a acestui an”, se menţionează în comunicat.

Corelată cu evoluţia celorlalte companii autorizate să vândă RCA, dinamica cotei de piaţă a celui mai mare jucător sugerează că deficitul de asigurare creat de ieşirea City Insurance SA a fost acoperit echilibrat, de întreaga piaţă, fără apariţia unor distorsiuni care să încarce până la cote alarmante un singur jucător.

Piața RCA s-a stabilizat

De altfel, acest lucru se vede şi din situaţia plăţilor efectuate de cei opt jucători activi, în primul semestru al anului 2022.

„Euroins are o cotă de peste 50% din despăgubirile brute. Comportamentul Euroins este şi rezultatul acţiunilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a fost activă prin supraveghere permanentă şi acţiuni de control, unele soldate cu sancţiuni”, se mai spune în comunicat.

Euroins are o cotă de peste 50% din despăgubirile brute. Clasamentul primilor trei jucători, raportat la Primele Brute Subscrise (PBS), este completat de Groupama, cu o cotă de piaţă de aproape 21% şi Allianz Ţiriac cu aproape 19%, cele două societăţi evoluând aproape constant în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

author avatar
Andreea Vlad
477 afisari

2 COMENTARII

  1. Javrele de la ASF, dupa ce le-au „tinut spatele” cat au putut de mult infractorilor de la City si de la Euroins, vin acum, dupa ce s-a spart buboiu, cu abureala pt fraieri…

  2. 9 lei?
    S-au ieftinit 9 lei, de la 913 la 904. Toți sîtem preocupați să dăm din coate, scapă cine poat, în loc să dăm și cu aceste javre de pămînt.
    Primul lucru ce trebuie făcut: NIMIC NU E OBLIGATORIU.
    Atîta vreme cînt nu rănește pe cineva, nu strică avuția cuiva, nu îngrădește libertățile altcuiva fiecare e liber să facă ce vrea. Dacă vrea RCA, n-are decît șă-ți facă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger