AcasăNewsASF a cumpărat cadouri de lux după scandalul Euroins. Ce produse conțineau...

ASF a cumpărat cadouri de lux după scandalul Euroins. Ce produse conțineau pachetele de Paște

asfASF a cumpărat cadouri de lux după scandalul Euroins. Ce produse conțineau pachetele de Paște

Cadourile comandate de ASF, instituția responsabilă de piața asigurărilor din România, au costat aproape 30.000 de lei. Banii au ajuns la o firmă care are an de an contracte publice cu doar două instituții, ambele cu bugete generoase.

Dezvăluirea a fost făcută de Europa Liberă, care a analizat și alte achiziții făcute de Paște cu bani de la buget, într-o perioadă în care discuțiile din spațiul public sunt mai degrabă despre reducerea cheltuielilor.

ASF a cheltuit 30.000 de lei pe cadourile oferite de Paște

Cadourile de Paște au fost cumpărate în SEAP – platforma electronică de achiziții din România pe 10 aprilie. Au fost achiziționate 140 de Coșuri Chez Maxim 19%, 140 de Coșuri Chez Maxim 9%, 10 coșuri Fantastique 19% și 10 Fantastique 9%.

Prețul de achizitie a variat între 70 și 330 de lei pe bucată, în funcție de produse. Coșurile mai ieftine au doar vin și prăjituri, cele scumpe vin franțuzesc, un cozonac și o terină sau foie gras.

Din datele existente în sistemul de achiziții publice nu se întelege ce anume, mai exact, au cumpărat. Dar oferta există și pe pagina de internet a firmei.

În februarie, de la aceeași firmă, ASF a achiziționat o sticlă de șampanie în valoare de 170 de euro. Plus, și anul trecut, și acum doi ani, cadouri de Paște și Crăciun.

În 2022, ASF a fost singurul client din SEAP al firmei și a cumpărat produse de lux de 172.000 de lei – sticle de șampanie, coșuri cadou. La fel și în 2021, când achizițiile au fost, însă, ceva mai modeste, de doar 84.000 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger