Cauta

Asasinul platit Vitalie Proca, 12 ani si sase luni de puscarie

Interlopul moldovean Vitalie Proca a fost condamnat, ieri, la 12 ani si 6 luni de inchisoare pentru atacul armat din 2012, cind a incercat sa omoare un tanar in cartierul Vitan din Bucuresti, confundandu-l cu liderul lumii interlope din Piatra Neamt, Ioan Mironescu.

Vitalie Proca va fi expulzat din Romania dupa ispasirea pedepsei

Pe langa anii grei de puscarie, asasinul international a fost crunt pedepsit de catre judecatori si la capitolul daune. Astfel, Vitalie Proca trebuie sa-i plateasca victimei Razvan Mircea isaila 200.000 euro daune morale si 20.000 euro daune materiale. Decizia de ieri nu este definitiva. Vitalie Proca a fost angajat in anul 2012 de fratii Bogdan si Razvan Mararu sa-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamt, Ioan Dumitru Mironescu. Astfel, pe 26 noiembrie 2012, cu sprijinul unui complice, Ion Druta, Vitalie Proca s-a deplasat in cartierul Vitan din Bucuresti, in urmarirea lui Ioan Mironescu, insa l-a confundat pe acesta cu un tanar de 26 de ani, Razvan Mircea Isaila, asupra caruia a tras mai multe focuri de arma cu un pistol mitraliera AK 47, in timp ce tanarul isi parca autoturismul. Observand ca Razvan Mircea Isaila nu a decedat, Vitalie Proca a coborat din autoturism si, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de arma in directia tanarului. Vitalie Proca a fugit de la fata locului, iar Razvan Mircea Isaila a fost transportat de urgenta la spital, unde medicii au reusit sa-i salveze viata. Cu aproximativ un an inainte de savarsirea faptei in Romania, Vitalie Proca mai comisese o tentativa de omor, in Londra, asupra unui bancher rus, Gherman Gorbuntov.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version