AcasăNewsAsasinul de la coafor “tunde” Politia Romana

Asasinul de la coafor “tunde” Politia Romana

Masacrul de la coaforul „Perla” s-a dovedit pretextul ideal pentru dezgroparea securii razboiului de catre generalii Politiei Romane aflati in tabere adverse.

Chestorul Lucian Guran revine la sefia Politiei Capitalei in locul lui Viorel Vasile

Primele capete au inceput deja sa cada, iar seful IGPR, sprijinit de noul ministru de Interne Gabriel Berca a declansat, concomitent cu ancheta propriu-zisa privind crimele de la  „Perla”, si operatiunea de curatire a organigramei de conducere a Politiei. Este vorba despre un proiect  blocat cu o incapatanare demna de o cauza mai buna de fostul ministru Traian Igas.

Val de anchete interne

Analizele medicale au relevat ca Gheorghe Vladan luase medicamente antidepresive si avea o alcoolemie de 0,25 grame la mie, dar cum recoltarea de sange s-a facut la cateva ore dupa comiterea crimelor, este posibil ca el sa se fi aflat intr-o stare si mai avansata de betie atunci cand a apasat pe tragaci. In urma anchetei interne declansate din ordinul comandantului IGPR, s-a stabilit ca agentul Gheorghe Vladan primise permisul de arma ilegal, prin sprijinul comisarului Nae Radu, arestat in dosarul „Armurierul”, asasinului lipsindu-i cazierul juridic si avizul psihologic.

Viorel Vasile

Prima masura: Viorel Vasile a fost zburat de la sefia Politiei Capitalei, locul sau fiind luat de chestorul Lucian Guran, considerat „mantaua de vreme rea” a institutiei. Fosta conducere este acuzata si ca a tainuit comertul cu hasis facut la vedere in arestul Politiei Capitalei. Pe langa cei 14 politisti atentionati, sapte sefi din conducerea centrala sunt cercetati prealabil pentru neglijenta in serviciu.  Iar operatiunea de „asanare” a Politiei Romane se va extinde cu acest prilej la nivelul intregii tari.[poll id=”214″]

author avatar
Toni Matei
657 afisari

2 COMENTARII

  1. Cat timp numirile in functii sunt pe baze politice si pe ochi frumosi, fara a urmarii competenta si profesionalismul, nu se va reforma nici un cotet de gaini dar de „curcani”. Cat sunt pusi ministri tot felu de IGASI, BEERCACII SI ETC, care azi sunt si se dau mari, maine pa si la revedere nu vor face nimic. Atata timp cat scolii scot ofiteri si subofiteri si sunt tinuti pe tusa, pentru ca vezi doamne e aparatul extra plin, dupa ce statul a cheltuit bani cu instruirea de cadre profesionsite si se angajeaza civili pe pile, nu se poate reforma nimic. „Dar e bine ca Olanda e tara cu multe porturi cu dorguri” – citez un clasic in viata.

  2. Se repeta nemernicia crimei dela maternitatea Giuleswti,crima ce a fost savarsita,asemeni celei din Dorobanti de catre infractorii guvvernarii PDL-UNPR BASESCU-BOC-MR UNGUREANU,deoarece prin masurile criminale de austeritate a fost practic desfiintata politia comunitara si au fost dati afara din politie profesionistii care-l incurcau pe infractorul Igas Traian.Complici cu criminalulVladan sunt :Livou Popa nepotul lui Vassile Blaga,Igas Traian,Basescu tain si nu in ultimul rand MR Ungureanu,care din calitatea de sef SIE stia de toate nemerniciile din politia distrusa de Basesuc cu ura securista.Iata aici cum Liviu popa recunoaste ca a distrus politia romana,punetii catt mai repede catusele.
    “Cine m-a propus (n.r. – la conducerea IGPR), sincer, nu ştiu. Formal, am fost propus de domnul ministru Igaş şi numit de premierul României. Dar am convingerea că am fost numit pe ceea ce am arătat în funcţiile deţinute anterior, de şef al Poliţiei Bihor şi apoi al DGA (n.r. – Direcţia Generală Anticorupţie). În ce priveşte faptul că sunt nepotul domnului ministru Blaga, nu neg, dar vă asigur că n-am ştiut acest lucru decât după ce am ajuns inspector-şef. Până atunci, nu numai că nu l-am cunoscut, dar nici nu l-am văzut vreodată”, arata Liviu Popa, citat de Optimal Media.

    Seful Poltiei mai afirma ca urmareste schimbarea Statutului Poliţistului, astfel încât agenţii şi ofiţerii să nu mai fie aduşi din afara sistemului, să se specializeze din şcoală, să nu mai fie transferaţi dintr-un serviciu în altul după cum bate vântul, cei care încalcă legile să poată fi concediaţi mai uşor, iar şefii judeţeni să fie numiţi prin concurs, pe mandate de 4-5 ani, astfel încât să fie „inamovibili” la influenţele politice. Prin noul statul al politistului, lucratorii din sistem vor putea fi mai repede indepartati din functiile pe care le detin.

    Popa urmareste ca recrutarea poliţiştilor sa se poata face numai prin şcoală, cu excepţia specialiştilor care vor fi pregatiti la alte structuri, precum MApN ori SRI.

    Chestorul Liviu Popa dezvaluie si care va fi modalitatea prin care vor fi dati afara din sistem politistii care nu mai pot fi platiti. “Fiecare organizează examene pe posturi. De exemplu, la un Birou Economic cu 10 locuri unde trebuie reduse 2, pe cele 8 locuri dau concurs toţi angajaţii. Primii 8 care iau testul rămân pe funcţii, iar ceilalţi 2 rămân la dispoziţia instituţiei timp de 3 luni. Dacă în acest timp nu se găsesc alte locuri pentru ei în urma unor pensionări, vor fi disponibilizaţi. În cele 3 luni primesc salariu, după care timp de 9 luni primesc o indemnizaţie de 50-60% din salariu, fiindcă poliţiştii nu pot beneficia de ajutor de şomaj”, a explicat Popa. – http://www.promptmedia.ro

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger