AcasăNewsAsasinatul de la Arad, încă un mister pentru anchetatori. Au venit cu...

Asasinatul de la Arad, încă un mister pentru anchetatori. Au venit cu detalii de „ultimă oră”, dar mai mult s-au afundat

ioan crisanAsasinatul de la Arad, încă un mister pentru anchetatori. Au venit cu detalii de "ultimă oră", dar mai mult s-au afundat

Ministrul de interne a declarat că-și dorește ca „acest caz unic din ultimii 30 de ani” să fie elucidat cât mai rapid, deși, la aproape un an de când omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, iar ancheta a stagnat.

Cazul este instrumentat în prezent de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care nu a oferit prea multe detalii despre stadiul anchetei.

Poliţia recunoaşte că n-are niciun suspect

Ministrul de interne a repetat că asasinatul cu bombă a fost o acțiune singulară, nefiind vorba de o rețea.

S-a stabilit traseul victimei în perioada de interes, printre altele prin vizualizarea imaginilor obținute din camerele de supraveghere din municipiul Arad.

Au fost analizate relațiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei.

A fost realizată o analiză comportamentală de către structura de profil din cadrul IGPR. Până la acest moment, nu au fost confirmate informațiile, vehiculate și în spațiul public, privind implicarea victimei în activități de crimă organizată. Au fost verificate raporturile civile rezultate din activităţi specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane.

S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziția materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.

Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale față de o persoană„, au anunţat anchetatorii.

Ancheta bate pasul pe loc de 1 an

Ioan Crișan a murit în dimineața zilei de 29 mai, în urma unui atentat cu bombă plasată chiar în mașina personală. Imediat după incident, ancheta a fost preluată de Parchetul General. Inițial, anchetatorii au anunțat un cerc de suspecți, însă până acum nu a fost identificat făptașul.

Conform art. 12 lit. e) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, sunt exceptate de la liberul acces al cetăţenilor informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare.

Analizând interesul public determinat de comiterea infracţiunii prin mijloacele de înalt pericol folosite (explozie) şi direcţiile în care continuă cercetările, alte date concrete nu pot fi prezentate opiniei publice”, se arată în comunicatul Parchetului General.

author avatar
Andrei Ștefan
469 afisari

5 COMENTARII

  1. ” activitati specifice camatariei pe care victima le derula fara participarea altor persoane” 🙂
    Si facea camatarie doar cu el insusi ?

    • Tipul asta avea 2 calupuri de dinamita in masina si 2 butelii de gaz. Tocmai le livra unor amici camatari. De ce si-a aprins tigara cand deja mirosea a gaz metan in interior?

  2. AU IMPUSCAT EI 1000 DE ROMANI IN DECEMBRIE 89 SI AU TRECUT 32 DE ANI ! SI NU-I NICI UN CONDAMNAT ,NU-I IN JUSTITIE DOSARUL !.
    CANGRENA ,SI LEPRELE DIN JUSTITIA ROMANEASCA NU S-AU ERADICAT !,PUTREGAIUL A PRINS TOATA STRUCTURA,ASTEPTAM SA SE PRABUSEASCA COSMELIA .
    AIA PLATITI CU SALARII NESIMTITE ,AIA CU PENSII ASTRONOMICE ,AIA CARE FAC DIN LEGE PRES ,JOACA IN ACEEASI HORA CU CRIMINALII ,CU TRADATORII,CU MAFIOTII ACESTUI NEAM . TOATE CRIMELE , TRADARILE ,DISTRUGEREA BANCILOR ROMANESTI ,DISTRUGEREA ECONOMIEI ROMANESTI ,VANZAREA TARII LA BUCATA S-A FACUT SI SE FACE PRIN INGROPAREA ,PRIN DISPARITIA PROBELOR , PRIN DISPARITIA MARTORILOR ,CU PRAFUL CU CARE SE ACOPERA DOSARELE ,CU INUNDAREA ARHIVELOR ,CU ARDEREA DOCUMENTELOR.
    PARCA SUNTEM BLESTEMATI CA POPOR ,CA TARA.

  3. O politie corupta ,incompetenta si necalificata ,un guvern de gunoaie care au distrus RO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger