AcasăNewsAsa se infrunta uraganul!

Asa se infrunta uraganul!

Un adevarat american nu se indoaie in furtuni

Lane Pittman, un locuitor din Florida, a ignorat ordinul de evacuare emis de autoritati si a decis sa ia in piept urganul Matthew care a lovit coastele americane.

Un adevarat american nu se indoaie in furtuni

Matthew a fost clasificat drept unul din cele mai periculoase uragane din ultimii zece ani. Nu insa si de Lane Pittman, care a decis sa infunte natura dezlantuita imbracat doar in sort si agitand un urias drapel al SUA. Autoritatile din Florida au avertizat populatia ca Matthew va lovi zona costiera cu o viteza de  210 km/n. ”Nu puteti supravietui daca ramaneti acasa, parasiti zona de coasta”, a fost si mesajul lansat de crainicii de la Fox News, precizandu-se ca ”exista riscul unor inundatii catastrofale in Florida, Georgia si Carolina de Sud. Barack Obama a declansat un plan federal de urgenta pentru aceste trei state. Ieri, uraganul a fost retrogradat la scara 1 (din 5 maximum).

Autoritatile din Haiti au declarat trei zile de doliu national, incepand de ieri.

Daca Lane Pittman a fost norocos, nu aceeasi soarta au avut-o anterior cel putin 870 de persoane care si-au pierdut viata in Haiti, dupa trecerea uraganului. Peste 350.000 de persoane sunt sinistrate in aceasta tara care a fost lovita de uragan dupa acesta a traversat Caraibele de Sud, afectand Jamaica, Republica Dominicana, Cuba si Bahamas. Sud-estul tarii a platit un greu tribut. In orasul Jeremie (30.000 locuitori) 80% din cladiri au fost complet distruse.

author avatar
Tudor Borcea
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger