AcasăNewsAșa ceva doar în filme mai vezi! Un român pus să „stea...

Așa ceva doar în filme mai vezi! Un român pus să „stea de șase” a ațipit, dând peste cap „marea lovitură” la o bijuterie. Unde s-a întâmplat totul!

(sursa foto:247newsbulletin.com)

Un caz desprins parcă dintr-un film de comedie, cu șase români pe post de „actori”, unul dintre ei, cu rol esențial, remarcându-se în mod deosebit după ce a fost „vizitat” de Moș Ene pe la gene.

Cazul de tentativă de jaf nu datează de ieri, de azi, ci din vara lui 2019. Însă abia recent s-a ajuns ca speța să fie judecată în instanță.

L-a luat somnul și s-a trezit luat de polițiști

Ce s-a întâmplat, în mare? Un grup de șase români s-ar fi pregătit de „marea lovitură”, intrând într-o bijuterie din Wondelgemstraat, Belgia, printr-o gaură făcută într-un perete. Românii au fost judecați la mijlocul săptămânii, în Gent. Au fost prinși după ce persoana pusă „să stea de șase” a adormit și nu a auzit când a venit poliția, potrivit cotidianului Nieuwsblad, preluat de all4romania.eu.

Totul datează din 2 iulie 2019, când, în noaptea respectivă, grupul de conaționali a intrat într-o cafenea, dar nu pe ușă, ci pe o fereastră. Ulterior, ar fi făcut o gaură în perete, pentru a intra în bijuteria aflată în imediata apropiere. Doar că la un moment dat s-ar fi declanșat o alarmă, foarte probabil ca urmare a vibrațiilor produse în timpul „lucrării”.

La fața locului a ajuns poliția, care l-a arestat pe cel care ar fi trebuit să stea „de șase” și să dea alarma, în cazul în care ar fi văzut vreo mișcare. Doar că, adormind, suspectul nu doar că nu a mai auzit nimic, ci a picat primul în ochii oamenilor legii. Într-un final, toți cei șase bărbați au fost identificați în acest caz, însă doar doi dintre ei au fost prezenți în instanță, ceilalți patru fiind încă urmăriți și se ascund, conform aceleiași surse.

S-a mai aflat că judecătorul belgian urmează să pronunţe verdictul în acest proces pe 30 martie.

author avatar
Andrei Coman
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger