Chiar daca se plang ca abia o mai duc de pe o zi pe alta, romanii nu renunta la obsesia sarsanalei pline cu vrute si nevrute.
Cumparam doar de dragul de a cumpara si nu pentru ca am avea nevoie de produsele cu pricina. Obiceiul specific romanilor s-a dovedit a fi insa extrem de pagubos. Cel putin asa sustine presedintele „Romalimenta”, Sorin Minea, care ne-a explicat ca, potrivit statisticilor, aruncam o cincime din produsele alimentare pe care le achizitionam. „Orice om, cand face cumparaturi, are tendinta de a cumpara mai mult. Cu cat mergi mai des la cumparaturi, cu atat arunci o cantitate mai mare de produse. Mai bine cumperi doar cat ai nevoie. Sfatul meu este sa cumperi mai putin si sa mananci mai putin. 20% din pretul platit il arunci la gunoi”, a declarat Minea, precizand ca suntem singura tara din Europa care cumpara ulei la bax. Totodata, acestsa incercat sa explice ca, desi avem impresia ca burdusindu-ne camarile facem economii, situatia sta taman invers. “Produsele alimentare sunt perisabile. Achizitionate in cantitate mare, nu vor fi consumate in timp util”, a concluzionat presedintele “Romalimenta”.
ca si Boc care ne spunea ca mancam prea mult, ar trebui sa nu mancam deloc sa vedeti ce bogati ve-ti fi. uleiul luat la bax nu se strica , uleiul nu e perisabil mai ales imbuteliat, daca vrei sa conservi ceva torni un deget de ulei deasupra. prostesc si ei lumea. as vrea sa am cei 20% din mancare pe care ii arunc in plus. si da ce e mai scump in Romania e mancarea. In Anglia unde am fost, e mai ieftin sau acelasi pret ca la noi, dar salariile sunt de zece ori mai mari. Vorba unei doctorite rezident plecata din Ro in Anglia „mai bine raman si spal vae in UK decat sa ma intorc in Ro, ca tot castig de 3 ori mai mult ca in Ro. (1000 lire spalator de vase la restaurant = 4600lei)