AcasăNewsArtificiul legal prin care a fost permisă prima căsătorie între lesbiene în...

Artificiul legal prin care a fost permisă prima căsătorie între lesbiene în România

casatorieArtificiul legal prin care a fost permisă prima căsătorie între lesbiene în România / foto: vice.com

Prima căsătorie gay din România a fost oficiată între două femei, în București. Evenimentul este unic în România, țară în care căsătoria între persoanele ce au același sex este interzisă de lege.

Georgiana și Evie s-au cununat sâmbătă, 9 iulie, la Starea Civilă a Sectorului 5 al Capitalei, după ce au reușit să găsească o portiță care să le permită acest lucru.

Căsătoriile gay sunt ilegale în România

Evie este transgender și încă nu și-a schimbat sexul în buletin, cu toate că anul trecut și-a început tranziția. Astfel, în acte, ea este încă bărbat și, prin urmare, se poate căsători legal cu o altă femeie. Georgiana și Evie s-au cunoscut pe aplicația de întâlniri Tinder, în octombrie 2021. S-au mutat împreună după o lună, iar în decembrie Georgiana a cerut-o în căsătorie. Evie a făcut același lucru în aprilie.

„Am stabilit să ne grăbim cu căsătoria, pentru că Evie urmează să-și schimbe sexul în buletin și apoi nu am mai putea să facem asta. Inițial, voia doar să-și schimbe numele din buletin și să nu mai schimbe sexul, dar a venit războiul (din Ucraina, n.r.) și ni s-a schimbat un pic perspectiva”, a povestit Georgiana, pentru vice.com.

Ambele femei au mai fost căsătorite înainte. Georgiana a divorțat în 2016. Știa că e pansexuală și a avut în trecut relații atât cu bărbați, cât și cu femei, dar fuseseră relații mai scurte, de câteva luni.

Data de cununiei civile a fost programată pe 9 iulie 2022, nu întâmplător – chiar înainte de marșul Bucharest Pride.

author avatar
Andreea Vlad
1.041 afisari

13 COMENTARII

  1. pai unde-i logica te faci femeie ca sa te casatoresti tot cu femeie? atunci la ce dracu n-ai stat barbat? ca asa toti barbatii sunt lesbieni

  2. Cit timp unu din astia are penis, e purtator(cam ilegal de dick) iar ailalta e ,,fomeie” nu e nici o casatorie gay ba ziariciule. Trebuia sa bagati voi cotite!

  3. Dacă-s fomei, pot să mă-nsor, temporar, cu amândouă? Promit că, înainte, îmi schimb „genul” și-o să mă simt femeie în interior…

    • Drace, stai așa, că acuma m-am prins că una face pișu prin ciucurel… Ptiu, piei, drace! Bleah!!

  4. emilian imbri, 1988:
    ” promiscuitatea secsuala-peste 1’000 de parteneri(homosecsuali) anual „

  5. Daca a mintit e casatorie ilegala si la haules ca doar infractiune e si asta!!! Nimic ba nu fac astia fara scandal!!

  6. Casa de piatra si cat mai multi copii care sa opreasca scaderea natalitatii si sa apere fruntariile tarii de pericolul rusesc.Frumos viitor pentru aceasta tara de slugi de presa vandute pe doua perechi de chiloti.

  7. Aceste gunoaie de politicieni Ro fac totul in interesul Diavolului drogat si pedofil din west ,Victorie pentru Rusia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger