AcasăNewsArt Clokey, omagiat astazi de Google printr-un Doodle inedit VIDEO

Art Clokey, omagiat astazi de Google printr-un Doodle inedit VIDEO

Art Clokey a devenit celebru in intreaga lume dupa ce a reusit sa dea viata, intr-o serie de filme animate, mai multor unor papusi/personaje create din argila si lut.

Printr-un Doodle inedit, Goole omagiaza astazi, 12 octombrie 2011, 90 de ani de la nastea marelui Art Clookey, un pioner in materie de filme in care personajele animate sunt create din argila si lut.

[youtube]3Y5p2hI-YW0[/youtube]

Art Clokey s-a nascut la 12 octombrie 1921 in Detroit, Michigan numele sau real fiind Arthur C. Farrington. Ulterior, la varsta de 12 ani, a fost adpotat de Iosif Clokey, un compozitor de la un colegiu din California, care-si va pune amprenta asupra aptitudinilor artistice ale lui Art Clokey.

Pasiunea sa pentru geologie, istorie si sapaturile dupa fosile l-au determinat pe Art Clokey sa realizeze primul sau film 1955 – Gumbasia – o parodie dupa Fantasia lui Disney, in care diverse forme din argila prind viata.

De aici a pornit ideea unui nou personaj numit Gumby, ulterior devenit un serial de succes in SUA si in intreaga lume.

Art Clokey a incetat din viata, in somn, la 8 ianuarie 2010 din cauza unei infecții urinare recurente.

[youtube]oJNKSUpywNc[/youtube]

 

author avatar
Ciprian Purice
3.471 afisari

1 COMENTARIU

  1. am citit de 3 ori prima fraza ca sa inteleg ce vreti sa spuneti in marele articol…este jenant ca exista greseli gramaticale scrise cu litere de-o schioapa..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger