AcasăNewsAroganta il trimite pe Liviu Dragnea direct in opozitie

Aroganta il trimite pe Liviu Dragnea direct in opozitie

In momentul de fata, PSD se afla intr-o situatie destul de nefericita: ori accepta sa faca parte dintr-un guvern de uniune nationala, pastorit de Klaus Iohannis, ori are drum liber spre opozitie.

In urma cu cateva zile, Liviu Dragnea, presedintele PSD declara ca nici nu vrea sa auda de un guvern de uniune nationala. „Romania nu este nici in criza politica, nici sociala sau economica”, spunea el atunci, „pentru ce este nevoie de guvern de uniune nationala”? Asta, nu inainte de a lansa un avertisment dur catre Iohannis, ca, daca nu va desemna un premier din randurile partidului castigator majoritar la alegerile parlamentare, ii va cere suspendarea.

Lasa-l, maica, e baiat bun!

Dragnea nu a spus, insa, pe ce se bazeaza. Intai si-ntai, cine garanteaza ca PSD, caci despre el era vorba, va castiga alegerile? Dorinta lui Dragnea si putirinta PSD nu sunt unul si acelasi lucru. Apoi, cine crede ca, daca PSD va castiga alegerile, Dragnea va accepta sa fie desemnat un alt premier decat el? Ar fi cea mai puternica lovitura de imagine si o pierdere de putere in propriul partid, pe care nu o va tolera. Si, in final, de ce crede Dragnea ca daca PSD va castiga, propunerea pentru numirea ca premier ar fi pe numele lui? Cu o condamnare definitiva in palmares, Washingtonul nu va accepta, sub nicio forma, o asemenea cotcarie. La Washington nu se aplica„Lasa-l, maica, e baiat bun”!

Marul mic sau nimic

Iohannis stie bine situatia din PSD. Aroganta din interior razbate in orice declaratie, pentru ca PSD nu poate altfel si mai e si repetent la comunicare. Varianta cu guvernul de uniune nationala e un joc serpesc pe care Dragnea nu l-a decodificat. PNL este slugarnic si-l accepta. UDMR nu se opune pentru ca are interese. ALDE nu este vizibil. Celelalte partide sunt butaforie. Doar PSD e cu gura mare pe la garduri si musca vantul. Daca accepta, cel de-al doilea mandat al lui Iohannis este asigurat. De aici si „nevoia” lui de guvern la gramada. Daca nu, Dragnea are liber la opozitie. Iohannis l-a jucat pe degete si i-a dat de ales: marul mic sau nimic!

author avatar
Valentin Boeru
743 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger