AcasăNewsArmatele ucrainene si rusesti, la 40 de kilometri distanta! Ce vor face

Armatele ucrainene si rusesti, la 40 de kilometri distanta! Ce vor face

Soldatii ucraineni sunt despartiti doar de 40 de kilometri de soldatii rusi

SUA au impus noi sanctiuni Rusiei, de data aceasta pe lista „pedepsitilor” fiind directorul Rosneft, Igor Sechin, plus alti sase din cercul apropiat al presedintelui rus.

Soldatii ucraineni sunt despartiti doar de 40 de kilometri de soldatii rusi

Vladimir Putin i-a transmis lui Obama ca raspunsul lui va fi foarte dureros pentru Washington. 15.000 de soldati ucraineni stau fata in fata cu 11.000 de soldati rusi, asteptand doar un ordin pentru a porni razboiul „clasic”.

Putin, atins direct de noile sanctiuni

Soldati rusi

Sapte persoane din apropierea lui Putin, printre care Igor Sechin, vicepremierul Dmitri Kozak si presedintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei, Aleksei Puskov, au fost puse pe lista neagra a SUA. In plus, 17 companii de baza pentru Putin vor avea conturile inghetate si nu se vor mai acorda licente de export pentru companiile care contribuiau la dezvoltarea militara a Rusiei. De-acum, toti ochii sunt atintiti pe trupele rusesti aflate la 40 de kilometri de granita de est cu Ucraina.

Trupele de elita rusesti, deturnate de la misiuni in Orientul Mijlociu

Kremlinul are cateva optiuni militare si nu se stie pentru care va opta. Prima este sa dea ordin celor 11.000 de soldati aflati la Rostov pe Don sa se indrepte spre Slaviansk si Donetk. A doua ar fi sa trimita o coloana de tancuri impotriva celor 15.000 de soldati ucraineni care au ocupat pozitii in jurul orasului Slaviansk. Ucrainenii au 160 de tancuri, 230 de transportoare blindate si 150 de elemente de artilerie. A treia optiune a Moscovei este sa trimita bombardiere si elicoptere de lupta de la uriasa baza din Tentralnii, pentru a ataca pozitiile ucrainenilor. In oricare dintre aceste optiuni, este vorba despre angajarea intr-un razboi „clasic”, ceea ce s-a evitat pana acum. Trupele de elita de la Tentralnii erau gata de interventie in Orientul Mijlociu. Acum, sunt in alerta pentru a misiuni in Ucraina.

author avatar
Adina Mutar
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger