AcasăNewsArmata ucraineana hranita cu donatii de pe Facebook

Armata ucraineana hranita cu donatii de pe Facebook

Multe promisiuni pentru Ucraina din partea occidentalilor, dar pe teren, situatia este chiar disperata. Armata e aprovizionata de voluntari care fac cheta pe retelele de socializare.

Militari din Garda Nationala, echipati fiecare in legea lui

Un grup de voluntari din Kiev s-au mobilizat pe Facebook pentru a veni in ajutorul armatei ce se lupta cu separatistii din est, prost echipata si adesea infometata.

Donatii de milioane de euro

Cereale, conserve, ulei, biscuiti, chiar si bomboane, constituie „ratia de supravietuire” pe care voluntarii din Kiev se straduiesc s-o asigure pentru armata ce lupta pentru patrie. In plus, voluntarii strang si lenjerie, ca si de accesorii vestimentare au nevoie militarii. La inceputul acestei actiuni, au fost cativa prieteni, apoi, prin Facebook, s-au adunat peste 6.000 sub bannerul „SOS Armata”. Militarii se plang de „o lipsa cronica de echipament”. Potrivit Ministerului Apararii, bugetul armatei a fost suplimentat cu aproape 25% in aprilie, pentru a face fata nevoilor ofensivei contra rebelilor prorusi. Insa, donatiile, din Ucraina si din strainatate, se ridica la o valoare totala de opt milioane de euro!

Garda Nationala echipata prin Facebook

Militarii care revin din zonele de lupta declara ca duc lipsa produselor de prima necesitate,  anume veste antiglont si casti de protectie. Neavand incredere in functionarii Ministerului Apararii, pe care-i considera corupti, voluntarii prefera sa colecteze donatiile personal si sa le trimita in mod direct militarilor pe teren. In special, unitatile comune si voluntarii din cadrul Garzii Nationale au nevoie stringenta de echipament si spre ei pleaca cele mai multe donatii. Interesant, donatiile vin si din America, de la particulari. Oficialii americani trimiteau armatei ucrainene, la inceput conflictului, suplimente alimentare de fier.

author avatar
Adina Mutar
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger