AcasăNewsArmata SUA a descins în România! Soldaţii americani vin în valuri

Armata SUA a descins în România! Soldaţii americani vin în valuri

vasile-dincuArmata SUA a descins în România! Soldaţii americani vin în valuri

Soldaţii americani au început să vină în România. Au descins deja, la noi, 100 de militari de peste Ocean. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Pe fondul crizei din Europa de Est, sub amenințarea invaziei Ucrainei de Rusia, aproximativ 1.700 de militari, în principal de la sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord), sunt dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, ajung în România.

Se aşteaptă mai multe trupe

Suntem pregătiți de multă timp și avem mai multe locuri unde pot fi găzduiți soldații americani sau din cadrul altor forțe militare. Suntem pregătiți din perspectivă logistică dar și prin prisma celorlalte pregătiri specifice care se fac. 

În acest moment au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani”, a declarat, marți, ministrul Vasile Dîncu, în cadrul unei conferințe de presă de la Spitalul Militar.

Acesta a mai afirmat că, alături de specialiștii români în logistică, americanii se ocupă în aceste zile de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe. „Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”, a explicat Dîncu.

România a solicitat întăriri

În contextul tensiunilor dintre Rusia-Ucraina-NATO, aproximativ 1.000 de militari americani urmează să ajungă în România în această lună, după ce Statele Unite au anunțat că vor întări prezența militară la solicitarea țării noastre.

Vor veni din Germania, acolo unde regimentul 2 Cavalerie este staționat, din același loc în care în trecut au mai venit în marș și au mai trecut prin țara noastră, participând la exerciții militare comune sau interacționând cu populația civilă prin orașele din România.

author avatar
Andrei Ștefan
595 afisari

12 COMENTARII

  1. DANCU VASILE SEBASTIAN…DE 32 DE ANI INUTIL SI ORICE ACTIUNE SI PLAN ESUATE LAMENTABIL…IOTE CE MANDRU E CA PREDA TARA AMERLOCILOR..

    IOBAGUL BISTRITEAN MAI RAU DECAT ULTIMA CARPA …ACEST IMPOTENT CARE NU E BUN DE NIMIC….SCAPA-NE DOAMNE DE SCLAVUL TRANSILVAN!! TRADATOR SI PUTOARE..

  2. Vin în valuri cum veneau și turcii odinioară ca să ne protejeze. Și atunci ca și acum tributul a rămas și rămâne.

  3. No nu trebuia saracii copii ii mai speriem si pe ei. Eu am zis ca Nato si americanii sa vina doar la baze de recuperare si distractie in Romania nu sa se sperie. Deocamdata ne descurcam sa nu-i mai speriem si pe ei.

  4. si or sa plece cu coada intre picioare si o gramada de prada jefuita la subrat mai ceva ca davai ceas davai palton

    • Eu nu cred ca asa a fost si la Pearl Harbor.
      De fapt de atunci a inceput sa fie Sua superputere militara.

  5. @ Dacă i-a invitat pe soldații americani cu intenția de a întări apărarea echipei CFR Cluj, domnul Dîncu exprimându-se anterior ca un teoretician al doctrinei militare defensive, ?

  6. Dacā tot vino aia în valuri, sā ne pishām si noi pe voi, tot în valuri. Nu? Asa e corect.

  7. @ MARCEL CIOLACU:
    „Este inadmisibil când se adresează cineva de la microfon în Parlament să fie bruscat”
    Dîncu de la ce partid e de încurajează violență armată, ?

  8. @ Ciolacu nu i-a zis și lui Dîncu că politica PSD este să nu își bruscheze adversarii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger