AcasăNewsArmata rusa incepe sa antreneze delfini in Crimeea

Armata rusa incepe sa antreneze delfini in Crimeea

Putin admirand doi delfini, pe insula Russki, in 2013

Pe lunga lista a achizitiilor militare rusesti, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a adaugat si cinci mamifere marine, trei masculi si doua femele, la un pret de 4.700 de euro exemplarul. Top secret.

Putin admirand doi delfini, pe insula Russki, in 2013

Ministerul rus al Apararii nu a facut nicio declaratie oficiala cu privire la ce va face cu delfinii. Ce se stie doar este ca, incepand cu 1 august, ei vor ajunge la un centru militar de antrenament pentru mamifere marine aflat la Sevastopol, port al flotei ruse a Marii Negre in Crimeea, potrivit documentelor guvernului rus, informeaza RTBF. In Crimeea, anexata de Rusia in martie 2014, functioneaza un centru de antrenament de acest fel inaugurat in perioada sovietica, in 1965, iar Serghei Soigu a decis, se vede treaba, sa reia aceasta traditie sovietica. URSS si SUA au antrenat delfini in perioada Razboiului Rece pentru detectarea minelor submarine si obiectelor suspecte din jurul navelor sau din apele costiere.

”Americanii au inceput inaintea noastra”

”Americanii au inceput inaintea noastra. Dupa ce serviciile de informatii sovietice au aflat ce sunt capabili sa faca delfinii americanilor, in anul 1960, militarii nostri au decis sa se intereseze de aceasta chestiune”, a afirmat luna trecuta pentru AFP, ofiterul (r) Viktor Barenet. Potrivit acestuia, delfinii ”sovietici” erau antrenati in special pentru a pune explozibili pe coca navelor inamice si pentru detectarea torpilelor si epavelor din Marea Neagra. Insa nici o informatie nu a fost dezvaluita cu privire la  misiunea acestui nou ”comando” al marinei ruse, ministerul Apararii refuzand mass-media orice interviu pe aceasta tema. Guvernul rus a asigurat, totusi, ca Rusia nu are niciun plan militarist privind delfinii, scrie NBC News, precizand ca animalele sunt utilizate pentru ”terapie psihologica” si ”combaterea stresului”.

author avatar
National
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger