AcasăNewsArmata egipteana: „Mortii din Cairo, fotografiati in Siria”

Armata egipteana: „Mortii din Cairo, fotografiati in Siria”

Multimea „teroriza” blindatele armatei cu steaguri

Situatia din Egipt tinde sa se degradeze si mai mult, dupa ce peste 50 de oameni au fost ucisi, se pare, in urma tirurilor armatei egiptene. Militarii sustin ca au fost atacati de teroristi, dar afirma ca fotografiile cu cadavre de protestatari si de copii au fost facute in Siria.

Multimea „teroriza” blindatele armatei cu steaguri
Peste 50 de persoane au fost ucise in timpul protestelor
Protestatarii fugeau cu mortii in brate de teama lunetistilor

Fratii Musulmani acuza armata egipteana ca a deschis focul asupra multimii de protestatari, in timpul unei rugaciuni organizate in fata cazarmei unde este detinut fostul presedinte Mohammed Morsi. Islamistii sustin ca armata a tras in plin in multime. Mai mult, protestatarii au surprins pe acoperisul cazarmei un lunetist, care tragea nestingherit in lumea de pe strada. Intre timp, mass-media a publicat mai multe fotografii in care, potrivit Fratilor Musulmani, apareau cadavrele unor protestatari, printre acestea aflandu-se si copii ucisi. Aceasta situatie l-a determinat pe presedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, sa dispuna o ancheta.

Militarii, „terorizati” cu steaguri

Pe de alta parte, reprezentantii armatei egiptene sustin ca au fost atacati de teroristi, desi in imaginile difuzate in intreaga lume se vede ca e vorba de protestatarii cu steaguri, fortati de blindatele armatei sa paraseasca zona. Militarii sustin ca islamistii au declarat pentru mass-media ca armata si politia au ucis copii, prezentand, de fapt, fotografii din Siria. „Armata egipteana isi ucide dusmanii, nu copiii. Mortii din Cairo au fost fotografiati in razboiul civil din Siria”, a declarat purtatorul de cuvant al Garzii Republicane din Egipt, fara a explica insa de ce tragea nestingherit lunetistul armatei in multime.

author avatar
Arpad Dobre
1.269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger