AcasăNewsArmata americană își ia revanșa în fața Iranului

Armata americană își ia revanșa în fața Iranului

Statele Unite au doborât joi o dronă iraniană deasupra Strâmtorii Ormuz, deoarece aceasta se apropiase în mod periculos de o navă americană, a anunţat preşedintele Donald Trump, informează AFP şi dpa.

Conform informaţiilor furnizatStatele Unite au doborât joi o dronă iraniană deasupra Strâmtorii Ormuz, deoarece aceasta se apropiase în mod periculos de o navă americană, a anunţat preşedintele Donald Trump, informează AFP şi dpa.e de preşedintele american, drona iraniană se apropiase la mai puţin de 1.000 metri de nava de atac USS Boxer, care a recurs la „o acţiune defensivă” după ce partea iraniană nu a răspuns mai multor avertizări transmise.

„Drona a fost distrusă”, a precizat liderul de la Casa Albă, care a mai declarat că aceasta a ameninţat siguranţa vasului şi a echipajului acesteia. Trump a îndemnat toate statele să îşi protejeze propriile nave şi să condamne Iranul pentru încercările sale de a împiedica libertatea navigaţiei şi comerţul mondial.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a confirmat incidentul într-un comunicat care precizează că acesta s-a produs la ora locală 10:00 (05:30 GMT), în momentul în care nava americană se pregătea să pătrundă în Strâmtoarea Ormuz.

Teheranul a doborât pe 20 iunie o dronă americană care pătrunsese, conform evaluărilor sale, în spaţiul aerian iranian. Două zile mai târziu, preşedintele Donald Trump a declarat că a anulat în ultima clipă atacarea Iranului pentru a evita producerea de victime, ameninţând însă, ulterior, în mai multe rânduri cu represalii la adresa regimului de la Teheran.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger