AcasăNewsArma secreta a lui Gaddafi: gospodinele razboinice

Arma secreta a lui Gaddafi: gospodinele razboinice

Foto: Daily Mail

Cand se implinesc 100 de zile de bombardamente NATO asupra Libiei, guvernul de la Tripoli a expus in fata ziaristilor straini ultima arma a lui Gaddafi: femeile razboinice. 500 de libience loiale Colonelului au incheiat un program de instruire intr-o baza din capitala.

Foto: Daily Mail

In imagini pot fi vazute femei chinuindu-se cu armament de tot soiul, incercand sa confirme promisiunea guvernului ca acestea vor deveni „masini de ucis„. Unele dintre femei pareau destul de in varsta pentru a fi bunice, altele abia ajunse la adolescenta, dar toate s-au declarat unite prin dragostea fata de liderul libian.

Foto: Daily Mail

Ziaristii le-au admirat pe bravele sustinatoare ale lui Gaddafi incarcand armele sau tragand la tinta. Unele isi descarcau sfidatoare armele in aer, improscand pamantul cu zeci de tuburi, atent supravegheate de oamenii guvernului.

Foto: Daily Mail

Alte cateva sute de femei falfaiau steaguri verzi sau portrete ale lui Gaddafi. S-au strigat lozinci, s-au cantat cantece de slava pentru Colonel. Unele razboinice purtau bijuterii decorate cu chipul lui Gaddafi.

Mussa Ibrahim, purtator de cuvant al guvernului, a declarat pentru The Guardian: „Femeile libiene se alatura cum fortelor care lupta cu NATO. Le antrenam bine. Rolul lor principal va fi sa-si apere casele. Nu ne gandim sa la trimitem pe linia frontului. Nu sunt antrenate pentru asta, iar armata noastra este destul de numeroasa.” El a promis ca fiecare dintre aceste femei va deveni „o bomba, o masina de ucis”. Pareau mai curand „masini de gatit”.

Foto: Daily Mail

Ibrahim a insistat asupra cat este de puternic regimul si ca nu este nici o posibilitate sa se predea. Una dintre absolventele cursului a declarat jurnalistilor: „Il iubim pe Muammar Gaddafi si vrem sa ne salvam tara. El ne-a facut fericiti. El ne da de mancare, el face ca tara sa fie libera sa faca ce vrea. Inainte sa vina el, nu eram liberi.”

Foto: Daily Mail

Curtea Penala Internationala a emis luni pe numele lui Gaddafi un mandat international de arestare.

 

 

author avatar
Adrian Patrusca
452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger