AcasăNewsAristotel Cancescu a fost retinut

Aristotel Cancescu a fost retinut

Aristotel Cancescu spune ca dosarul de la DNA are substrat politic

Procurorii DNA s-au dezlantuit, ieri, in imparatia unuia dintre cei mai bogati sefi de consilii judetene din tara. Dupa ore bune de perchezitii atat la domiciliu, cat si la birou, Aristotel Cancescu (CJ Brasov) a fost luat pe sus de mascati si dus la audieri intr-un dosar de coruptie. In cele din urma, seful CJ Brasov a fost retinut.

Aristotel Cancescu spune ca dosarul de la DNA are substrat politic

Cinci ore au perchezitionat procurorii vila de pe strada Stancii din Brasov a lui Aristotel Cancescu. De asemenea, biroul acestuia din sediul CJ Brasov a fost sigilat inca de la primele ore ale diminetii de ieri.

Contracte pentru apropiati

Aristotel Cancescu este vizat de DNA intr-un dosar de coruptie in legatura cu modul in care CJ Brasov ar fi atribuit contracte catre mai multe firme, una dintre acestea fiind SC Gotic SA, apartinand deputatului PC Ion Dinita, care este si lider al PC Brasov.

Deputatul PC Ion Dinita are o avere impresionanta

Anchetatorii sustin ca Aristotel Cancescu ar fi controlat intreaga activitate de atribuire a contractelor catre firme ale unor apropiati ai conducerii Consiliului Judetean Brasov. Conform ultimei sale declaratii de avere din iunie 2013, Aristotel Cancescu detine in municipiul Brasov un teren intravilan de 2.500 de metri patrati, cumparat in 2006 si doua case, de 360 metri patrati si de 70 metri patrati, prima construita in 2000 si cealalta mostenita in 2013. Presedintele CJ Brasov are un depozit bancar de peste 605.000 de euro si alte trei in valoare totala de aproape 4,5 milioane de dolari. Cele patru depozite au fost deschise incepand din anul 2006, intr-unul dintre acestea fiind suma cea mai mare – 3.988.792 de dolari. Conform declaratiei de interese din 2013, Cancescu este actionar unic la SC Canaris SRL. Aceasta firma are activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune. De altfel, Aristotel Cancescu detine, prin aceasta firma, trustul de presa Mix.

Deputatul Ion Dinita, avere colosala

De cealalta parte, deputatul PC Ion Dinita, vizat si el de ancheta DNA, are o avere care ii face sa paleasca pana si pe obisnuitii topurilor de profil. Asadar, Dinita detine noua apartamente, trei case, intre care una la Cambridge, doua case de vacanta, precum si 14 terenuri intravilane, 13 terenuri extravilane, sapte terenuri agricole, unul dintre acestea fiind tot in Marea Britanie, luat in concesiune pe 125 de ani. Ion Dinita are si doua autoturisme, un BMW X5 si un Citroen, dar si obiecte de arta, bijuterii si ceasuri in valoare totala de 90.000 de euro. Deputatul mai are actiuni la sapte firme – SC Gotic SA, SC Tarnava SA, Viva Agrosen SRL, Forex Club SA, Ferma D 2010 SRL, Atria Green Energy SRL si Imi Compensare Creante SA.

 

author avatar
Nicole Ionescu
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger