AcasăNewsAriel Sharon A MURIT, dupa opt ani de coma!

Ariel Sharon A MURIT, dupa opt ani de coma!

Ariel Sharon a murit, sambata, la varsta de 85 de ani, anunta presa israeliana. Fostul prim-ministru israelian a suferit un atac vascular cerebral la inceputul anului 2006, in urma caruia a paralizat. De atunci, a fost in coma, si a fost mentinut in viata numai cu ajutorul aparatelor.

Ariel Sharon, fost premier israelian si unul dintre fondatorii statului israelian, avea 85 de ani. Vestea mortii sale a fost confirmata de surse din cadrul familiei, potrivit postului de radio al armatei israeliene.

La inceputul anului, surse medicale de la spitalul din Tel Aviv, unde era internat Ariel Sharon, anuntau ca starea medicala a fostului premier s-a deteriorat semnificativ, iar mai multe organe vitale au inceput sa cedeze. Ariel Sharon, nascut in 1928, s-a remarcat in cursul razboaielor israelo-arabe: Razboiul arabo-israelian din 1948-1949, Razboiul Suezului din 1956, Razboiul de Sase Zile din 1967, precum si in Razboiul de Iom Kipur din 1973.

Ariel Sharon fost cel de-al 11-lea premier al Israelului intre anii 2001-2006.  Cariera politica si-a inceput-o ca si co-fondator al partidului de centru-dreapta Likud, dupa care a ocupat mai multe posturi ministeriale, printre care Ministerul Apararii, in timpul incheierii Tratatului de pace israelo-egiptean si in timpul intervenției militare israeliene in Liban din 1982.

Foto: telegraph.co.uk

author avatar
Alina Costache
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger