AcasăNewsArhitectul francez, Eugène Viollet-le-Duc, sarbatorit de Google

Arhitectul francez, Eugène Viollet-le-Duc, sarbatorit de Google

Arhitectul francez, Eugène Viollet-le-Duc, este sarbatoritul Google de astazi, 27 ianurie.

Cei de la Google au facut un  doodle de omagiere a lui Eugene Viollet-le-Duc, la 200 de ani de la nastere sa. Literele logo-ului Google se afla pe turnurile unui castel medieval. Eugène Viollet-le-Duc a fost un arhitect francez renumit mai ales pentru restaurarea edificiilor medievale. Eugène Viollet-le-Duc  este unul dintre cei care au pus bazele arhitecturii moderne, lucrarea sa „Entretiens sur l’architecture” (1863) influentand direct pe multi dintre arhitectii curentului „Art nouveau”.

Eugène Viollet-le-Duc a fost arhitect, restaurator si teoretician, s-a nascut in 1814 in Paris , educatia lui e puternic influentata de figura unchiului sau Étienne-Jean Delécluze, pictor si critic de arta.

In 1830, Eugène Viollet-le-Duc opteaza pentru o educatie practica in biroul de arhitectura a lui Leclerc, refuzand sa intre la Ecole des Beaux Arts. Intre 1832-7837 , Eugène Viollet-le-Duc face numeroase calatorii de studiu  arheologic in Franta, Italia si Spania. In 1840, Eugène Viollet-le-Duc este insarcinat cu restaurarea catedralei de la Vezeley, va continua cu Notre Dame de Paris, Mont Saint Michel , Pierrefonds.

[youtube]du2DmdoZc8I[/youtube]

author avatar
Andra Nesu