AcasăNewsArhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îi acuză pe catolici! Totul a pornit de...

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îi acuză pe catolici! Totul a pornit de la sfânta împărtăşanie

ips TeodosieArhiepiscopul Tomisului aduce acuze grave la adresa catolicilor. Totul a pornit de la "sfânta împărtăşanie"

ÎPS Teodosie nu se dezminte şi naşte din nou tensiuni între Biserici. Arhiepiscopul Tomisului a acuzat rânduielile din Biserica Catolică, mărturisind că obiceiurile şi tradiţiile lor nu se pot aplica şi în Biserica Ortodoxă.

ÎPS Teodosie nu este de acord, printre altele, cu înfăptuirea ritualului împărtăşaniei de mai multe ori pe zi.

Eu nu vă spun învățături ale mele. Știu că cei din apus au luat modelul de la care nu trebuiau să îl ia. Ei nu au căință, de aceea se împărtășesc des. Am auzit oameni mari din ortodoxie care spuneau „pai dacă se împărtășesc catolicii, cum să nu ne împărtășim și noi? Pai ei nu au dimensiunea căinței.

Ei se împărtășesc și de 4 ori pe zi, atât se pot împărtăși. Un preot la catolici poate face 4 liturghii, că nu are nevoie de ajunare, de post, pentru că e schimbată rânduiala. Și atunci ne luăm după cei ce au modificat rânduiala apostolică?”, a spus ÎPS Teodosie la postul de radio al Arhiepiscopiei.

ÎPS Teodosie consideră că e păcat să mergi la o biserică catolică

Înaltpreasfințitul a declarat într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică.

În replică, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti spune că ei îi îndeamnă pe credincioşi să meargă la cea mai apropiată biserică creştină.

ÎPS Teodosie a făcut aceste precizări după ce un ascultător român care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, dat fiind că în zona sa nu sunt biserici ortodoxe.

E mare păcat. Duceți-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe ruseşti… sârbească, depinde”, a adăugat spus ierarhul Tomisului.

Cum au reacţionat catolicii?

Un reprezentant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti a reacţionat la spusele Arhiepiscopul Tomisului:

Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată„.

author avatar
Andrei Ștefan
1.146 afisari

11 COMENTARII

  1. Lui penalul asta spaganovist ii trebuie un sut in cur si trimis sa predice la Vladivostok .

    • Ai grija ce-ti doresti, sa nu carecumva sa vina Vladivostokul aici si sutul sa fie in curul tau. Daca mai persecutati mult crestinii ortodocsi riscati sa vina rusii aici si aia nu vin oricum ci cu listele gata facute ;). Paniemaeshi?

  2. Nu mai „bagati” în presă articole despre „tainele” religilor.
    Schisma de la Nicea este veche și nu se rezolvă în presă.

    • Ha. Poate de la Constantinopol, deși nu a fost hotărâtoare precum cruciada a patra.

  3. un catolic va spune cu mana pe inima ;NISTE GOLANI PROFITORI SUNTETI TOTI FARA DIFERENTA DE CULT !!!!!! TOTUL SE REZUMA LA;daca un individ vrea sa creada ,este adevarul sau …altu nu vrea idem …nici unul nici altul nu greseste cu nimic !!! NU MAI INVRAJBITI LUMEA IN ACESTE MOMENTE DE CUMPANA PT FIECARE INDIVID IN PARTE .!!! NU ASTA ESTE DUMNEZEIRE !!!!

  4. adevarul care va lovi biserica catolica va fi mai devastator decat cuvintele unor prelati ortodocsi care isi apara doar teritoriul lor de acasa nu se duc subversiv ca altii in acaparare !!!!!

  5. Bravo Teodosie. Poate îi mai dai curaj și lui Daniel patriarhul ca prea e speriat. De… dacă la primit pe măscăriciul de papă în Catedrala Neamului sa se mândrească și a primit donație de la papistas, acum e legat la gura. Nu mai are curaj sa apere ortodoxia. Nu vedeți și la mesajul de sărbători, ca e speriat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger