AcasăNewsArhiepiscopul Sucevei, ÎPS Calinic, dus la spital. Transportat cu un elicopter SMURD

Arhiepiscopul Sucevei, ÎPS Calinic, dus la spital. Transportat cu un elicopter SMURD

sursa foto: focuspress.ro

Vești îngrijorătoare despre starea de sănătate a Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, au apărut luni, 15 ianuarie. Înaltul prelat a ajuns de urgență în atenția medicilor.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a fost adus, luni, cu elicopterul SMURD de la Suceava la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, acuzând probleme cardiace, potrivit news.ro.

Inițial, înaltul prelat a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, fiind transferat ulterior cu elicopterul SMURD la Iaşi.

Probleme cardiace

Potrivit unor surse medicale, citate de site-ul menționat, înaltul prelat ar fi suferit un bloc atrioventricular şi necesită îngrijiri într-o clinică de specialitate. Înaltpreasfințitul (ÎPS) Calinic a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Informații despre transferul ÎPS Calinic la o unitate medicală din Iași au fost difuzate și de presa locală. „Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, conștient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iași în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, citată de ziaruldeiasi.ro.

Până la acest moment, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților nu a transmis public informații despre starea de sănătate a Înaltpreasfințitul Calinic.

ÎPS Calinic are 66 de ani. Și a fost întronizat arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor pe 26 iulie 2020.

author avatar
Andrei Coman
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger