AcasăNewsArhiepiscopia Tomisului sare  în apărare ÎPS Teodosie: Nu este antivaccinist!

Arhiepiscopia Tomisului sare  în apărare ÎPS Teodosie: Nu este antivaccinist!

(sursa foto. Facebook/Arhiepiscopia Tomisului)

Arhiepiscopia Tomisului a remis un comunicat de presă prin care clarifică declarațiile controversate făcute de Înalt Presfinția Sa (ÎPS) Teodosie – care îndemna oamenii să nu le fie frică să se opună vaccinării. Arhiepiscopia susține că ÎPS Teodosie nu este ativaccinist.

Reamintim că ÎPS Teodosie a făcut o serie de afirmații care au lăsat impresia că ierarhul tomitan s-ar opune vaccinării. Întrebat de realizatorul unei emisiuni, cum să reacţioneze credincioşii dacă va fi obligatoriu Certificatul verde, ierarhul  a transmis credincioşilor să se adreseze în masă Justiţiei.

„Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege. (…) Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, a declarat atunci ÎPS Teodosie.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI 

Ce spune Arhiepiscopia

În replică la atacurile apărute în presă ca urmare a acestor afirmații, Arhiepiscopia Tomisului a emis un comunicat de presă în care spune că ierarhul tomitan nu este un antivaccinist.

„Răspunsul IPS Teodosie se referea la presupusele restricții pe care autoritățile le-au anunțat, fie în România, fie în alte state, și care au îngrijorat pe unii ascultători. Afirmațiile Arhiepiscopului Tomisului nu trebuie scoase din context, ci înțelese în sensul în care ierarhul s-a pronunțat împotriva obligativității vaccinării sau constrângerii spre vaccinare a cetățenilor, prin diverse măsuri restrictive. Este un subiect care frământă societatea la nivel global, inclusiv pe credincioșii noștri, iar noi nu putem să ignorăm această dezbatere democratică și firească, despre drepturi și libertăți, în condițiile în care chiar autoritățile au o poziție oscilantă și contradictorie (odată spun că nu va fi obligatoriu, apoi spun că devine pe alocuri obligatoriu, sau că nevaccinații au drepturi restricționate). ÎPS Teodosie nu este un antivaccinist”, se arată în comunicat.

Afirmațiile ÎPS Teodosie au la bază înformațiile din presă

În comunicat se mai precizează că  afirmațiile ÎPS Teodosie, referitor la efectele negative ale vaccinării,  s-au bazat atât pe informațiile apărute prin presă (reacții adverse și chiar decese, în urma vaccinării), cât și pe prospectele vaccinurilor, în care sunt prezentate unele date incomplete ale studiilor, efectele adverse precum și recomandările și interdicțiile de administrare a vaccinului.

”Libertatea de exprimare, inclusiv cea din presă, trebuie să se mențină la nivelul argumentelor logice și raționale, într-o comuniune frățească, un dialog civilizat și un efort comun de întrajutorare, spre găsirea soluțiilor de tratament și prevenție necesare depășirii crizei pandemice actuale. Uneori și în Evanghelie se pot găsi lucruri aparent contradictorii, dar, care văzute în context mai larg, sunt în armonie”, se mai arată în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

author avatar
Alina Costache
213 afisari

2 COMENTARII

  1. IPS Teodosie e dus cu cercul, efectele senilității se dovedesc a fi dezastruoase. Bine ar face să-i mai tacă fleanca. O caută cu lumânarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger