AcasăNewsArgumentele CSM-ului pentru avizul negativ dat proiectului ministrului Toader

Argumentele CSM-ului pentru avizul negativ dat proiectului ministrului Toader

N-au fost de acord cu propunerile de modificare a Legilor justitiei pe care ministrul Toader le trimisese CSM-ului, pentru avizul consultativ.

Asa ca au dat aviz negativ. Se intampla joia trecuta, in cadrul unei sedinte desfasurate la sediul Consilului Superior al Magistraturii, de la care a lipsit Tudorel Toader.

In cursul acestei zile, dinspre CSM s-a transmis, intr-un comunicat, faptul ca inca de ieri au fost transmise Ministerului Justitiei motivele pentru care s-a dat acest aviz negativ, mai exact „motivele care au fundamentat avizul negativ emis asupra proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.”

Aceasta hotarare contine 20 de pagini, este semnata de sefa CSM-ului, judecatoarea Mariana Ghena, si se incheie astfel: „avizul negativ exprimat de Plenul Consiliului nu impiedica initiarea unui alt demers de modificare si completare a celor trei acte normative, putand fi avuta in vedere si solutia reglementarii separate si cu celeritate a unor aspecte care deriva din decizii ale Curtii Constitutionale (de exemplu, procedura revocarii membrilor alesi ai Consiliului).

TEXTUL HOTARARII POATE FI CITIT AICI

 

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger