AcasăNewsArena Nationala ramane inchisa, in lipsa unui aviz ISU pentru acoperis

Arena Nationala ramane inchisa, in lipsa unui aviz ISU pentru acoperis

Situatie greu de imaginat in cazul celui mai mare – si mai scump – stadion din tara. Lacatul pus pe Arena Nationala, urmare a tragediei din „Colectiv” nu se deschide inca, din cauza ca in continuare lipseste  avizul din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Iar acest lucru a fost conformat, vineri, din directia reprezentantilor municipalitatii. „Primaria Capitalei anunta ca stadionul Arena Nationala nu poate fi deschis in urmatoarea perioada in lipsa autorizatiei la securitate la incendii”, a mentionat, cu subiect si predicat, purtatorul de cuvant al institutiei. Autorizatie care, din cate a mai precizat reprezentantul PMB, nu poate fi emisa pentru ca nu exista „agrement tehnic pentru realizarea copertinei”.

Mai clar fie spus, materialul din care este facut acoperisul rabatabil nu este omologat in tara. Iar acest aspect a fost anuntat si de catre actualul edil interimar, liberalul Razvan Sava. „Contractul initial semnat pentru realizarea modernizarii stadionului prevedea un acoperis fix, din tabla. Pentru acest proiect au fost obtinute toate avizele necesare, inclusiv pe cel de la IGSU”, a precizat, tot vineri, primarul interimar al Capitalei.

Problemele invocate la acest moment au aparut abia dupa ce s-au inceput lucrarile de modernizare ale incintei sportive si s-a luat in calcul schimbarea acoperisului, cu unul care se poate strange, ca urmare retractabil. „In acel moment, trebuia schimbat proiectul si obtinut avizul ISU pe noua forma de acoperis. Acest lucru nu s-a intamplat. Acoperisul a fost facut fara autorizatie”, sustine actualul primar interimar.

Momentan nu se stie cat va mai dura aceasta situatie, dar municipalitatea ar putea lua in calcul varianta ca evenimentele care s-ar putea programa pe acest stadion sa se desfasoare doar cu respecitva copertina inchisa. „Nu stim daca acest material va fi sau nu omologat. Incercam sa gasim o solutie pentru a putea folosi stadionul”, a conchis Sava, intr-un comunicat.

Arena Nationala a fost inchisa, dupa incendiul de la Colectiv, de la finele lunii octombrie, tocmai pentru ca pompierii au stabilit ca actualul acoperis retractabil nu e facut din materiale ignifuge.

author avatar
Cristina Stefan
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger