Cauta

UPDATE. Incendiul de la Judecătoria „şmecherilor”, lichidat/Ce se întâmplă cu ședințele de judecată (VIDEO)

Un incendiu de proporţii a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la Judecătoria Cornetu. Instanța ilfoveană mai este supranumită și „Judecătoria șmecherilor”, căci aici, se spune, mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni au preferat să își mute dosarele.

UPDATE: Incendiul de la Judecătoria Cornetu a fost lichidat.

Însă deocamdată accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, „fiind luate măsuri pentru relocarea ședințelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov” – a anunțat Consiliului Superior al Magistraturii.

Așadar, sediul Judecătoriei Cornetu este închis. Totul, după incendiul care a afectat în noaptea de duminică spre luni, sediul instituției.

Anunțul CSM

Potrivit CSM, incendiul a izbucnit în mansarda Judecătoriei Cornetu, unde se aflau arhiva cu dosare soluţionate şi birouri de grefieri. „Incendiul a început în timp ce instanța era închisă și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, în sensul în care este afectată folosinţa sediului Judecătoriei Cornetu, inclusiv sălile de judecată.

Reprezentanții autorităților cu responsabilități în stingerea incendiilor au acționat şi încă acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului.

La acest moment accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, fiind luate măsuri pentru relocarea ședințelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”, a transmis CSM, într-un comunicat de presă.


Focul s-a produs în contextul în care descoperiri recente arată că Judecătoria Cornetu, prin mai multe sentințe judecătorești, a decis acordarea unor despăgubiri halucinante către o firmă fantomă, creând o polemică intensă în rândul autorităților și opiniei publice.

Incendiul, localizat la ora 5 dimineaţa

Incendiul a fost localizat În jurul orei 5, în continuare lucrându-se la decopertare şi lichidare.

Incendiu puternic la Judecătoria Cornetu din Ilfov. Intervenţie contracronometru a pompierilor

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov.

Acţionăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior„, au spus cei de la ISU.

Nu sunt victime. Potrivit ultimelor date transmise de ISUBIF, se redimensionează dispozitivul.

S-au deplasat 14 autospeciale

La fața locului au fost mobilizate 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

Circulația în zona afectată a fost restricționată pentru a facilita accesul echipelor de intervenție și a asigura condiții optime de desfășurare a operațiunilor de stins incendiul.

Autoritățile recomandă cetățenilor să evite zona și să respecte indicațiile forțelor de ordine prezente la fața locului.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version