AcasăNewsUPDATE. Incendiul de la Judecătoria "şmecherilor", lichidat/Ce se întâmplă cu ședințele de...

UPDATE. Incendiul de la Judecătoria „şmecherilor”, lichidat/Ce se întâmplă cu ședințele de judecată (VIDEO)

Un incendiu de proporţii a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la Judecătoria Cornetu. Instanța ilfoveană mai este supranumită și „Judecătoria șmecherilor”, căci aici, se spune, mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni au preferat să își mute dosarele.

UPDATE: Incendiul de la Judecătoria Cornetu a fost lichidat.

Însă deocamdată accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, „fiind luate măsuri pentru relocarea ședințelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov” – a anunțat Consiliului Superior al Magistraturii.

Așadar, sediul Judecătoriei Cornetu este închis. Totul, după incendiul care a afectat în noaptea de duminică spre luni, sediul instituției.

Anunțul CSM

Potrivit CSM, incendiul a izbucnit în mansarda Judecătoriei Cornetu, unde se aflau arhiva cu dosare soluţionate şi birouri de grefieri. „Incendiul a început în timp ce instanța era închisă și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, în sensul în care este afectată folosinţa sediului Judecătoriei Cornetu, inclusiv sălile de judecată.

Reprezentanții autorităților cu responsabilități în stingerea incendiilor au acționat şi încă acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului.

La acest moment accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, fiind luate măsuri pentru relocarea ședințelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”, a transmis CSM, într-un comunicat de presă.


Focul s-a produs în contextul în care descoperiri recente arată că Judecătoria Cornetu, prin mai multe sentințe judecătorești, a decis acordarea unor despăgubiri halucinante către o firmă fantomă, creând o polemică intensă în rândul autorităților și opiniei publice.

Incendiul, localizat la ora 5 dimineaţa

Incendiul a fost localizat În jurul orei 5, în continuare lucrându-se la decopertare şi lichidare.

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov.

Acţionăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior„, au spus cei de la ISU.

Nu sunt victime. Potrivit ultimelor date transmise de ISUBIF, se redimensionează dispozitivul.

S-au deplasat 14 autospeciale

La fața locului au fost mobilizate 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

Circulația în zona afectată a fost restricționată pentru a facilita accesul echipelor de intervenție și a asigura condiții optime de desfășurare a operațiunilor de stins incendiul.

Autoritățile recomandă cetățenilor să evite zona și să respecte indicațiile forțelor de ordine prezente la fața locului.

author avatar
Andrei Ștefan
963 afisari

12 COMENTARII

  1. Si sa vezi ca nu e nimeni vinovat…ca la noi.
    Camere nu sunt..cloud, ceva?
    E a doua judecatorie se smecheri care a ars.
    Ce face paza?
    Nani?

  2. Gata, S-au rezolvat dosarele. Totul sa dus pe apa si foc. Ce usurare. La parliamennnt ceva nu se aude ? C-am avea nevoie de niscai scapari.

  3. De la 2:10 de cand au plecat autospecialele (stau chiar langa IGSU la Trafic Greu unde este unitate de pompieri) si pana la 5 dimineata au avut timp sa se rotiseze mii de dosarele, s-au facut bine patrunse.

    • Asa s-a vazut si la televizor in cazul Fermei Dacilor.Pompierii au venit tarziu, cu doua furtunele , ei se plimbau pe scarile de la etaj cand doar iesea un pic de fum de la etaj .
      Apoi se uitau cum arde tot.
      Fara sa intervina eficient l.
      Au lasat sa arda?
      Au ars 2 blocuri inalte, in Spania, ardeau ca la Ferma dar cadavrele au fost gasite

    • Sunt si probe in PC, sunt si inscrisuri la parti, avocatii fac copii de dosare si la executori judecatoresti, exista institutia refacerii inscrisurilor disparute , stai linistit, nu mai zburda de bucurie.

      • ironia e apanajul oamenilor inteligenti. evident nu e cazul tau! iar alea nu valoreaza nici hartia pe care sunt scrise si argumentul e simplu – e falsa dom’le daca nu e exemplarul original la arhiva, pa! institutia refacerii? ce-ia aia ? si cat dureaza? 500 de ani? succes!

  4. Asa s-a vazut si la televizor in cazul Fermei Dacilor.Pompierii au venit tarziu, cu doua furtunele , ei se plimbau pe scarile de la etaj cand doar iesea un pic de fum de la etaj .
    Apoi se uitau cum arde tot.
    Fara sa intervina eficient l.
    Au lasat sa arda?
    Au ars 2 blocuri inalte, in Spania, ardeau ca la Ferma dar cadavrele au fost gasite

  5. BEDREVOIESTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,BEREVOIESTI !!!!!!!!!!!!,ASA SI CU ARHIVELE JUDECATORIILOR !,UNDE NU S-A PUS FOC !,AU FOST INUNDATE !,UNDE N-A ARS S-AU SUSTRAS DOVEZI !,JUSTITIE ? SAU GOLANEALA ? ALEGETI VOI CEI VOTATI CA NISTE OI DATE LA STRUNGA !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger