AcasăNewsARD bogăţiile României! Incendiu devastator în Parcul Naţional Porţile de Fier. Când...

ARD bogăţiile României! Incendiu devastator în Parcul Naţional Porţile de Fier. Când au ajuns acolo, pompierii au întâmpinat o altă mare problemă (VIDEO)

incendiuARD bogăţiile României! Incendiu devastator în Parcul Naţional Porţile de Fier. Când au ajuns acolo, pompierii au întâmpinat o altă mare problemă

O altă nenorocore s-a abătut asupra României! Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ cinci hectare de răşinoase au luat foc, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI.

Incendiul este atât de mare, încât flăcarile au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată. Este vorba despre Parcul Natural Porție de Fier, în apropierea comunei Dubova, mai exact în zona Tișovița.

La fața locului, intervin forțe sporite, formate din pompieri și localnici, care ajută la stingerea focului. Flăcările sunt înalte, cuprinzând întreagă lungime a copacilor.

Pompierii au intervenit cu lopeţile

Intervenţia este extrem de dificilă. E o zonă greu accesibilă, pompierii nu pot veni cu apă şi s-a solicitat sprijinul unui elicopter. Pompierii sting flăcările cu lopata, ajutaţi şi de localnici.

Intervenția este îngreunată şi de conurile de pin și bucățile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la rândul lor, de flscari și se rostogolesc.

Prin urmare, focul se propagă cu repeziciune. Acțiunea este în plină desfășurare, iar cauza probabilă de izbucnirea a incendiului este, din primele verificări, un trăsnet.

În acest moment intervenim la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, într-o pădure de răşinoase din Parcul Porţile de Fier, zona Dubova-Tişoviţa. După ultimele estimări, incedniul e manifestă pe o suprafaţă de 5-6 hectare.

Efectivele su fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul departamentelor Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocoluluii Silvic Orşova„, a spus Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi.

author avatar
Andrei Ștefan
276 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un incendiu nu izbucneste chiar pe o suprafata asa mare. El porneste de la o cauza si se extinde. Eu intreb: unde erau pazitorii parcului ??? unde aveau indreptate binoclurile ??? priveau frumusetea clisurii… sau picoteau la umbra, ca era cam cald ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger