AcasăNewsArafat și Cîțu se contrazic pe redeschiderea restaurantelor. Șeful DSU: Nu recomand!...

Arafat și Cîțu se contrazic pe redeschiderea restaurantelor. Șeful DSU: Nu recomand! / Ministrul Finanțelor: E un sector afectat. Sunt de acord cu deschiderea lor

Arafat și Cîțu se contrazic pe redeschiderea restaurantelor. Șeful DSU: Nu recomand! / Ministrul Finanțelor: E un sector afectat. Sunt de acord cu deschiderea lor

Mai marii țării iarăși se contrazic pe un subiect sensibil: redeschiderea restaurantelor în contextul în care sectorul HoReCa este unul dintre cel mai afectat de măsurile luate în pandemie și mii de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, în calitate de medic, nu poate recomanda redesechiderea restaurantelor, în timp ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a susținut că este de acord cu varianta redeschiderii acestui sector, mai ales că este unul foarte afectat.

Însă Raed Arafat, a declarat la B1TV că momentan nu recomandă acest și a punctat faptul că până nu se termină discuțiile referitoare la acest subiect iar experții nu prezintă concluziile finale nu se poate pronunța.

Arafat și Cîțu, în opoziție pe tema redeschiderii restaurantelor

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Eventual, ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile ]n care acest lucru se face, pentru a reduce riscurile la maxim. Risc zero nu există. Apoi, rămâne iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Clar e că încă sunt discuții”, a explicat șeful DSU în calitate de medic.

De cealaltă parte, Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, a afirmat, marți seară, la postul Realitatea Plus că este de acord cu solicitarea HoReCa de a redeschide restaurantele.

Despre această situație, Florin Cîțu spune că este un susținător al angajaților din industria ospitalității care este un sector economic „sănătos şi puternic şi pe picioarele lui”.

Florin Cîțu susține HoReCa: „Mâine aş da drumul restaurantelor”

„Este clar că este un sector afectat şi, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere economic, şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic, mâine aş da drumul restaurantelor, dar nu este doar economic, aici este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună. Este foarte important, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui. Domnul premier a anunţat că s-ar putea să se deschidă de la 1 septembrie, susţin întru totul deschiderea”, a afirmat Florin Cîţu.

În acest context, Florin Cîțu susține că cea mai bună soluție este ca autoritățile locale să emită autorizații unităților de alimentație publică deoarece cunosc mai bine despre cum funcţionează la nivel local această industrie.

„Cred că trebuie o mai mare implicare în acest sector şi din partea autorităţilor locale”, a adăugat ministrul.

Guvernul României va decide miercuri, 26 august, dacă restaurantele vor fi redeschise începând cu data de 1 septembrie. De asemenea, premierul Ludovic Orban va avea o întâlnire cu reprezentanții HoReCa și, ulterior, Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întruni pentru a lua decizia.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
239 afisari

2 COMENTARII

  1. Scârba de Arahat ar tine în pușcărie pe toți romanii. Mi_e greață de el. Chiar face ce vrea hoitu asta?

  2. Se pare ca domnul ministru este un pic afectat la mansarda, si el ca si seful lui, niste alcoolisti notorii,
    Astia ne conduc, barbati care sa vopsesc, sa para feti – frumosi, astia ne reprezinta ????
    Natiune trezes-te-te !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger