AcasăNewsARACIS cere desfiintarea Universitatii "Apollonia"

ARACIS cere desfiintarea Universitatii „Apollonia”

Vasile Burlui de la Apollonia, un sef de Universitate descurcaret

Presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) va cere Ministerului Educatiei desfiintarea Universitatii „Apollonia” din Iasi. Ioan Curtu a precizat ca deosebit de grav si ilegal demersul institutiei de a organiza admitere pentru tinerii care nu au diploma de bacalaureat.

Vasile Burlui de la Apollonia, un sef de Universitate descurcaret

„Este ilegal ce incearca aceasta universitate sa faca. In primul rand este o institutie fara rector, iar in urma evaluarilor de catre comisia ARACIS s-au constatat mai multe nereguli si abateri, fapt pentru care a primit calificativul «neincredere». Miercuri va avea loc intrunirea unei comisii de calitate, avandu-l ca presedinte pe prof. Radu Oprean, prorector la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj, prin care vom propune Ministerului Educatiei intreruperea activitatii acestei universitati, care, – pe langa faptul ca nu avea voie sa organizeze admitere -, a mai nascocit alta minune, admiterea fara bacalaureat„, a explicat Ioan Curtu pentru Ziarul de Iasi.

De partea cealalta, Vasile Burlui, presedintele Universitatii private „Apollonia”, crede ca acest demers este perfect legal si ca multe universitati ii vor urma exemplul. El a precizat ca nu s-a consultat cu nimeni de la Ministerul Educatiei in aceasta privinta, ci mai mult cu parinti si reprezentanti ai mediului academic. Potrivit noii metodologii de admitere a institutiei, absolventii care nu au diploma de bacalaureat vor prezenta la admitere adeverinta de absolvire a douasprezece/treisprezece clase, cu precizarea mediei de absolvire a liceului, urmand ca diploma de bacalaureat sa fie depusa pana la sfarsitul anului al doilea de studiu.

„A fost o propunere. Atata vreme cat nu s-a aplicat in practica (sic!) acest lucru, nu vad de ce s-ar supara cineva”, a declarat Vasile Burlui pentru Realitatea TV.

Potrivit ziarului „Gandul”, un corp de experti din cadrul Directiei de Invatamant Superior a Ministerului Educatiei se va deplasa la Iasi pentru a investiga demersurile Universitatii „Apollonia”.

1.133 afisari

2 COMENTARII

  1. Verificati-i si de ce nu dau actele furate de la „petre andrei” inapoi.
    Apollonia este o universitate aparuta ca o ciuperca parazita pe spinarea altor universitati. Cei de acolo se hranesc cu ilegalitati si ii intereseaza fix in cot de odinul Ministerului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger