AcasăNewsArabii, de partea lui Putin! După saudiți, și dinastia Al-Nahyan, emirii din...

Arabii, de partea lui Putin! După saudiți, și dinastia Al-Nahyan, emirii din Abu Dhabi, întoarce spatele Americii! – VIDEO

Arabii, de partea lui Putin! După saudiți, și dinastia Al-Nahyan, emirii din Abu Dhabi, întoarce spatele Americii! - VIDEO (sursa foto: captură video)

Arabii, de partea lui Putin! Liderul de la Kremlin și președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, s-au întâlnit în a doua zi a acestei săptămâni. Ocazie cu care președintele rus a salutat legăturile țării sale cu Emiratele Arabe Unite (EAU).

Vorbind marți, la începutul discuțiilor sale de la Sankt Petersburg cu președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Putin a descris relațiile dintre cele două țări drept „un factor important de stabilitate” în regiune și în lume „în ciuda tuturor dificultăți care există astăzi în relațiile internaționale”, notează aljazeera.com.

Ce urmăresc Emiratele Arabe Unite

Totodată, agenția de știri de stat din Emiratele Arabe Unite WAM a precizat că în timpul întâlnirii sale cu Putin, Mohammed bin Zayed Al Nahyan a „afirmat” scopul țării sale de a contribui la „întărirea bazelor păcii și stabilității globale”, precum și la „reducerea tensiunilor și găsirea de soluții diplomatice la crize” în situații precum războiul din Ucraina, potrivit aceleiași surse.

De altfel, acest lucru a fost reiterat și într-o postare pe Twitter, unde liderul Emiratelor Arabe Unite a spus despre întâlnirea sa cu Putin: „Am discutat mai multe probleme de interes comun, inclusiv criza din Ucraina și importanța angajării unui dialog pentru a reduce tensiunile și a ajunge la o soluție diplomatică. ”

Ce a declarat Putin

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că Rusia nu lucrează împotriva nimănui pe piețele energetice, la o săptămână după ce Washingtonul a criticat decizia OPEC+ de a reduce sever producția de petrol. Vorbind cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Putin a declarat că Rusia dorește să creeze stabilitate pe piețele energetice și să se asigure că oferta și consumul sunt echilibrate – VEZI MAI MULTE AICI.

„Deciziile noastre… nu sunt îndreptate împotriva nimănui”, a spus Putin.

„Acțiunile noastre au ca scop crearea unei stabilități pe piețele globale de energie, astfel încât atât consumatorii de resurse energetice, cât și cei implicați în producție și furnizorii de pe piețele globale să se simtă liniștiți, stabili și încrezători. Astfel încât cererea și oferta să fie echilibrate”.

author avatar
Andrei Coman
721 afisari

2 COMENTARII

  1. Turbează zăbăloșii devianți din amerlocia. Să turbeze, prea s-au dovedit a fi ticăloși și nenorociți. Sunt cea mai urâtă nație de pe planetă. Îi concurează perciunații.

  2. Cand unii il cauta pe Putin !,cand vechii aliati intorc spatele Americii asta spune multe !, daca mai citesti sau daca te informezi corect,oricum presa manipuleaza la grei si pe bani multi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger