AcasăNewsArabia Saudita umbla cu portofelul in Palestina

Arabia Saudita umbla cu portofelul in Palestina

Regele saudit Abdullah a donat Autoritatii Palestiniene 200 milioane de dolari, ca sa mearga mai departe cu recunoasterea statului la ONU

Arabia Saudita va scoate din buzunar 200 milioane de dolari cat ai zice peste, pentru Autoritatea Palestiniana, ca sa-i „usureze” calea spre recunoasterea ONU.

Regele saudit Abdullah a donat Autoritatii Palestiniene 200 milioane de dolari, ca sa mearga mai departe cu recunoasterea statului la ONU

Dupa ce SUA s-au hazardat sa anunte ca s-au impacat cu aliatul de nadejde Arabia Saudita, a venit randul sauditilor sa arate cum s-au „impacat”. Ministrul saudit de Finante Ibrahim Alassaf a iesit la rampa si a anuntat ca sprijina demersul palestinienilor la ONU. Cu bani! Alassaf l-a sunat pe premierul palestinan Salam Fayyad si l-a instiintat ca va transfera banii rapid. Ce atata graba? Autoritatea Palestiniana se afla de doua luni in incapacitate de plata din cauza ca unele state arabe, printre care si Arabia Saudita, nu-si mai adusesera contributia. Era un prilej sa se spuna ca palestinienii vor stat, dar nu-si pot plati singuri pe cei doar 150.000 de salariati pe care-i are Autoritatea Palestiniana! Saptamana trecuta, FMI si Banca Mondiala au aratat ca aceasta „criza” financiara este un handicap major pentru planul de construire a unui stat, care mai vrea sa si fie recunoscut la ONU.

Obama si Merkel pe firul rosu

Autoritatea palestinana are un deficit de 900 de milioane de dolari in acest an. Exemplul Arabiei Saudite va fi urmat si de alte tari arabe, care pot acoperi deficitul palestinienilor cu o simpla semnatura pe un cec.  SUA au avertizat ca daca Abbas merge mai departe cu demersul la ONU, nu vor mai finanta Palestina. Barack Obama si cancelarul german, Angela Merkel, s-au consultat prin telefon asupra pozitiei pe care o vor adopta in privinta recunoasterii statului palestinian in cadrul ONU. Se pare ca a ramas asa cum au declarat luna de luna: impotriva demersului palestinienilor si pentru reintoarcerea la negocierile directe. Franta e de parere ca Israelul si Autoritatea Palestiniana „curteaza dezastrul”.

author avatar
Adina Mutar
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger