AcasăNewsArabia Saudita trimite material militar rebelilor sirieni

Arabia Saudita trimite material militar rebelilor sirieni

Arabia Saudita transfera, prin Iordania, material militar pentru a echipa Armata Siriana Libera (ASL), formata din militari disidenti, a anuntat sambata un diplomat arab citat de AFP.

„Intr-o initiativa a Arabiei Saudite, destinata sa puna capat masacrelor din Sirian, material militar saudit este adus prin Iordania pentru a echipa ASL”, a declarat diplomatul sub acoperirea anonimatului. „Detaliile acestei operatiuni vor fi anuntate ulterior”, a adaugat diplomatul care a refuzat sa faca precizari cu privire la natura incarcaturii trimise rebelilor.

Arabia Saudita, o tara cu greutate in lume araba, este foarte critica fata de regimul presedintelui Bashar al-Assad din cauza reprimarii de catre acesta a revoltei populare. Miercuri, ea a anuntat inchiderea ambasadei sale la Damasc si repatrierea diplomatilor aflati in post in Siria, dupa ce si-a retras, in august, ambasadorul din aceasta tara.

La 4 martie, ministrul saudit de Externe Saud al-Faisal a apreciat ca opozitia siriana are „dreptul” sa se inarmeze. „Este dreptul sirienilor sa se inarmeze pentru a se apara. Armele folosite pentru a viza casele sunt (cele) utilizate in razboaiele impotriva inamicilor”, a declarat Riyadul.

author avatar
Ciprian Purice
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger