AcasăNewsArabia Saudita isi schimba printul mostenitor

Arabia Saudita isi schimba printul mostenitor

Mohammed bin Salman va conduce practic regatul saudit

Printul mostenitor Mohammed bin Nayef, nepotul regelui Salman, va fi inlocuit din aceasta postura de, fireste, alt print mostenitor, Mohammed bin Salman (31 de ani), fiul regelui saudit.

Mohammed bin Salman va conduce practic regatul saudit

Potrivit decretului regal publicat de agentia oficiala Spa, tanarul Mohammed bin Salman a fost numit si vicepremier, pastrandu-si totodata si functia de ministru al Apararii. In ce-l priveste pe Mohammed bin Nayef, acesta a fost destituit din functiile de vice prim ministru si de ministru de Interne, potrivit deciziei regale. Mohammed bin Salman, care va conduce practic Arabia Saudita in viitor, confirma astfel ascensiunea sa fulgeratoare, dupa ce a fost numit ministru al Apararii, apoi ”vice” print mostenitor, la putin timp dupa ascensiunea tatalui sau pe tron, in 2015. De fapt, Mohhamed bin Salman a acumulat mai multe portofolii, inclusiv presedintia Consiliului de Dezvoltare si Afaceri, organ care supervizeaza Saudi Aramco, prima companie producatoare de petrol din lume.

15000 de camile  ale qatarezilor, extradate din regat!

In fata valului de proteste sauditii au construit adaposturi provizorii pentru animale iar camilele au ajuns cu bine acasa

Chiar daca Arabia Saudita a rupt relatiile diplomatice cu Qatarul pe 5 iunie, iata ca si animalele devin victime ale tensiunilor politice din Golful Persic. Autoritatile saudite au emis ordine de extradare pentru aproximativ 15000 de camile provenite din tara vecina, iar bietele animale au fost blocate zile intregi la granita, fara apa si mancare, spre furia populatiei qatareze, dar si disperarea pastorilor de camile. Qatarul are o suprafata mica(11.500 de kilometri patrati) si foarte putine zone cu vegetatie, prin urmare crescatorii de camile le trimiteau sa se hraneasca in Arabia Saudita. Qatar.

author avatar
Tudor Borcea
568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger