AcasăNewsArabia Saudita isi executa un membru al familiei regale

Arabia Saudita isi executa un membru al familiei regale

Printul Turki Bin Saud Al-Kabir a fost executat, in capitala Riyad, fiind gasit vinovat pentru ca a impuscat mortal, acum doi ani, un cetatean saudit, in urma unei rafuieli colective.

Nu sunt detalii in privinta modului in care a fost pusa in aplicare sentinta, dar se cunoaste ca, in Arabia Saudita, majoritatea condamnatilor sunt decapitati.

Executia printului  garanteaza ca “Riyadul este hotarat sa mentina securitatea si sa respecte justitia,” a comunicat Ministerul de Interne saudit.

Printul si-a recunoscut vinovatia si a incercat sa ofere compensatii materiale familiei victimei, insa banii “patati de sange” au fost refuzati. Executia unui membru al familiei regale Al-Saud, care numara mii de aristocrati, ce poarta, fara exceptie, titlul de print sau printesa,  este un fapt iesit din comun, cunoscandu-se faptul ca multi dintre ei sunt oameni de afaceri influenti si…miliardari. Exista, totusi, un precedent: in 1975, regele Faisal, considerat un reformator al tarii si un lider al lumii arabe, a fost asasinat chiar de nepotul sau, Faisal bin Musaid. Printul bin Musaid a fost decapitat.

Condamnarea la moarte a printului Al-Kabi este cea de-a 134 – a executie in Arabia Saudita, de la inceputul anului. In 2015 au fost executate in regat 153 de persoane, cel mai mare numar din ultimii 20 de ani. Justitia saudita respecta, strict, codul islamic care prevede pedeapsa capitala pentru omor, trafic de droguri, viol, jaf armat, dar si pentru renegarea publica a credintei religioase (apostazie). Dupa Iran si Pakistan, conform unei statistici Amnesty International, Arabia Saudita ocupa locul al treilea in numarul tarilor cu cele mai multe executii.

author avatar
Bogdan Borcea
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger