AcasăNewsAproximativ 6 milioane de dolari ajung din Romania in China

Aproximativ 6 milioane de dolari ajung din Romania in China

Politistii de la econimic au in vizor destructurarea unei retele de evzionisti cu tentacule in 19 judete dar si in Capitala. Procurorii au deschins, ieri, si au facut 200 de perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala. Prejudiciul estimat este de ordinul milioanelor de dolari. Totodata, conform documentelor pe care le detin anchetatorii mare suma de bani a ajuns in China, fara documente legale.

Astfel, conform Politiei, perchezitiile au avut loc pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges, Braila, Brasov, Buzau, Constanta, Dambovita, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinti, Neamt, Valcea, Prahova, Olt si Giurgiu, la societati comerciale si persoane banuite de evaziune fiscala si spalarea banilor. „Din investigatii a rezultat ca, in perioada 2012-2014, mai multe firme ar fi inregistrat in evidenta contabila cheltuieli nereale, utilizand facturi fictive de la doua societati comerciale cu comportament de tip „fantoma”, cu sediul pe raza judetului Giurgiu, constand in achizitionarea de marfuri si servicii care, in realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”,sustin investigatorii. In acest dosar, oamenii legii fac ”cercetari fata de 103 persoane. Anchetatorii au ridicat documente contabile, contracte, facturi si inscrisuri folosite la banci. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferati din conturile bancare apartinand celor doua societati din Giurgiu, catre firme din China, fara a avea ca temei operatiuni economice”, mai arata politistii.

author avatar
Ramona Feraru
291 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce sa mai China e kihh , Germania e cea mai buna! .Daca banii mergeau in Germania,sau Olanda nu mai era nici o problema! In tarile din vestul UE,merg anual miliarde de euro prin asigurari ale unor firme pusculitza care repatriaza astfel profitul ILEGAL al transnationalelor din Romania,fara a platii nimic catre statul roman! Anual evaziunea facuta de firmele straine-multinationale din Romania se ridica la suma de 13 miliarde de euro! N-ai sa vezi niciodata vreo ancheta in acest sens!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger