AcasăNewsAproape 100.000 de maghiari, pe strazi in Budapesta in sprijinul lui Orban!...

Aproape 100.000 de maghiari, pe strazi in Budapesta in sprijinul lui Orban! VIDEO

O manifestatie organizata in sprijinul premierului ungar Viktor Orban a atras aproape 100.000 de persoane sambata dupa-amiaza, la Budapesta, in timp ce alti 5.000 de protestatari au cerut demisia presedintelui Pal Schmitt, acuzat de plagiat.

Manifestatia a fost organizata de jurnalisti apropiati de partidul Fidesz al premierului Orban, pentru a demonstra ca dreapta este in continuare capabila sa adune multimi pe strazile din Budapesta. Organizatorii au evocat prezenta a circa 100.000 de manifestanti.

La 2 ianuarie, o manifestatie organizata de partide de opozitie si organizatii civile a atras circa 70.000 de protestatari. Acestia au protestat fata de intrarea in vigoare a noii Constitutii ungare controversate.

La scurt timp dupa manifestatie, ministrul Afacerilor Externe, Janos Martonyi, a declarat ca Guvernul poate „scoate de zece ori mai multe persoane in strada”. Manifestantii au venit din toata Ungaria sau cu autobuze din tarile invecinate care au o puternica minoritate maghiara, precum Romania sau Slovacia.

Multi au venit cu drapele ungare si afise care proclamau admiratia fata de Orban. „Iubim tara noastra, il iubim pe Viktor”, se putea citi pe pancarte. In paralel, circa 5.000 de persoane au manifestat sambata la Budapesta pentru a cere demisia presedintelui, Pal Schmitt. Acesta este acuzat de plagiat pentru teza sa de doctorat din 1992. [youtube]R3zy5t2ddLQ[/youtube]

author avatar
Ciprian Purice
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger