AcasăNews19.000 de oameni au trecut vama, în ultimele 24 de ore

19.000 de oameni au trecut vama, în ultimele 24 de ore

Cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile de Paști, la graniță e forfotă mare.

foto: politiadefrontiera.ro
foto: politiadefrontiera.ro

Datele făcute publice, joi, de Poliția de Frontieră arată că în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.000 persoane – cetățeni români și străini – şi peste 13.600 mijloace de transport.

Cifrele din dreptul intrărilor în țară sunt mai mici decât cele corespunzătoare sensului de ieșire. Din informarea venită de la IGFP rezultă că „pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.400 persoane cu 7.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.600 persoane cu 6.600 mijloace de transport”.
Numărul polițiștilor de la punctele de supraveghere și control a fost suplimentat în această perioadă, astfel că în fiecare zi sunt la muncă în jur de 4.400 de polițiști de frontieră, majoritatea în punctele de frontieră la controlul documentelor.

După cum se știe, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele care ajung la graniță au de completat declaraţia pe proprie răspundere, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică se ocupă de controlul epidemiologic. „După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, anunță aceeași sursă.

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger