AcasăNewsApple se pregateste sa lanseze tableta iPad 3, cu tehnologie 4G

Apple se pregateste sa lanseze tableta iPad 3, cu tehnologie 4G

Apple se pregateste sa lanseze miercuri tableta iPad 3, cu tehnologie 4G, anticipand ca noul model ii va determina pe americani sa plateasca mai mult pentru inregistrarile video de inalta calitate.

Pana in prezent, fanii Apple au fost reticenti in a cheltui mai multi bani pe iPad-urile 3G. Modelul mai ieftin Wi-Fi, cu acces mai limitat la internet, este modelul cu cele mai bune vanzari in prezent. Noul iPad 3 va fi capabil sa opereze intr-o retea 4G „LTE” (Long-Term Evolution), cu viteze de circa zece ori mai mari decat ale actualei tehnologii 3G, potrivit unei surse care detine informatii despre produs.

Un dispozitiv cu astfel de functii ar ajuta piata telecom daca reuseste sa atraga cumparatorii si sa-i determine sa plateasca mai mult, afirma unii analisti. Baza de utilizatori de tablete la nivel mondial a atins deja 67 de milioane anul trecut, potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics.

„Va imbunatati considerabil consumul de continut video. Acesta este dispozitivul pe care il vrea lumea. Vor cea mai buna viteza, cea mai ridicata rezolutie”, a afirmat analistul UBS John Hodulik. Apple si operatorii telecom din SUA AT&T si Verizon au refuzat sa comenteze.

Compania se pregateste sa lanseze miercuri iPad 3, o versiune mai rapida si mai bine echipata, cu scopul de a combate concurenta din partea rivalilor precum Samsung Electronics si Amazon. Noul iPad va fi „crucial” pentru Apple in efortul de a domina in continuare piata globala a tabletelor, a afirmat Phil Harpur, analist la Frost & Sullivan.

„Foarte mult va depinde de cat de receptiva este piata la noile functii oferite de iPad 3, din care doua ar putea fi procesare quad-core si capacitati LTE-4G. In timp ce iPad 2 oferea doar imbunatatiri limitate, de data aceasta piata se asteapta la mult mai mult”, spus el.

Modelul va fi prezentat la Yerba Buena Center for the Arts din San Francisco, unde Apple a lansat si precedentele doua generatii iPad. Evenimentul va reprezenta a doua lansare importanta a unui produs pentru ditrectorul general, Tim Cook, dupa iPhone 4S anul trecut.

In imaginile de mai jos este prezentat un concept de iPad: [youtube]9s2oYUy_cVY[/youtube]

author avatar
Ciprian Purice
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger