AcasăNewsApple, cea mai valoroasă companie din lume după ce a depășit grupul...

Apple, cea mai valoroasă companie din lume după ce a depășit grupul petrolier Saudi Aramco

Apple, cea mai valoroasă companie din lume după ce a depășit grupul petrolier Saudi AramcoApple, cea mai valoroasă companie din lume după ce a depășit grupul petrolier Saudi Aramco

Apple a prezentat raportul pentru cel de-al treilea trimestru, astfel compania a devenit cea mai valoroasă companie de tranzacționare publică din lume, depășind vineri la bursă gigantul petrolier de stat Saudi Aramco.

Acțiunile Apple s-au închis vineri cu 10,47%, ajungând astfel la o evaluare de piață de 1,84 trilioane de dolari. Saudi Aramco, care a fost cea mai valoroasă companie cotată public încă de la debutul său pe piață anul trecut, acum se află la 1,76 trilioane de dolari la ultima închidere.

Câștigurile fiscale ale Apple din cel de-al treilea trimestru, publicate joi, și-au sporit stocul, întrucât investitorii s-au lăsat convinși de creștererea anuală a companiei cu 11%. Apple a anunțat, de asemenea, o diviziune pe acțiuni de 4 la 1.

Compania și-a revenit după scăderea din martie cauzată de pandemia de coronavirus iar acțiunile au crescut cu peste 44% în acest an.

Apple, cea mai valoroasă companie din lume

„În ciuda efectelor COVID-19, Apple a înregistra venituri mai mari pe fiecare segment, învingând veniturile consensului cu 14% pe măsură ce crește angajarea în ecosistem”, au scris analiștii de la Morgan Stanley într-o analiză publicată vineri.

Apple a înregistrat venituri de 59,7 miliarde de dolari în trimestrul fiscal din 2020, care s-a încheiat pe 27 iunie, cu o creștere de 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care vânzările de iPhone au fost peste estimările făcute de Wall Street, potrivit CNBC.

Consiliul de administrație Apple a aprobat, de asemenea, o diviziune pe acțiuni de 4 la 1 începând cu 31 august.

„Trimestrul record al Apple a fost determinat de creșterea cu două cifre a produselor și serviciilor și de creșterea fiecăruia dintre segmentele noastre geografice”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

„În perioade incerte, această performanță este o dovadă a rolului important pe care îl joacă produsele noastre în viața clienților noștri și a inovației constante a Apple”, a mai punctat acesta.

Vânzările de iPhone au fost de 26,4 miliarde de dolari, veniturile datorate iPad au fost de 6,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile Mac au ajuns la 7,1 miliarde de dolari.

Tim Cook a declarat că lansarea puternică a iPhone SE, stimularea economică continuă și unele beneficii de ridicarea a restricțiilor în întreaga lume au cele care au determinat creșterea cu 2% până la 26,4 miliarde de dolari a veniturilor iPhone în trimestrul din iunie.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger