AcasăNewsApocalipsa Soros

Apocalipsa Soros

Viitorul socio-politico-economic in viziunea lui George Soros este atat de sumbru, incat mult vehiculatul sfarsit al lumii, prezis de mayasi, apare ca o izbavire.

Soros prevede ca revoltele de strada vor deveni violente, iar politia va raspunde cu duritate extrema

De felul sau, multimiliardarul nu pariaza pe nimicuri. Doar este omul care a castigat cel mai mult intr-o singura zi, adica un miliard de dolari, pariind in 1992 pe deprecierea lirei sterline.

Europa revine la xenofobie

Inainte de a pleca la Davos, Elvetia, la Forumul Economic Mondial, unde se intalnesc „cei mai mari jucatori financiari”, Soros si-a exprimat opinia in legatura cu viitorul sumbru al lumii.  „Liderii europeni trebuie sa faca tot posibilul sa salveze euro, pentru ca Europa si intreaga lume nu-si pot permite prabusirea monedei”, e de parere miliardarul, dupa ce a investit doua miliarde in bonduri europene, in special italiene. Caderea euro va duce la conflicte nationaliste, etnice, xenofobe. Europa se va rupe de aliatul sau, SUA, iar China isi va vedea de propriile interese hegemonice.

Revoltele gloatei devin violente

In asemenea timpuri tulburi, caracterizate de conflicte, supravietuirea este cel mai important lucru, nu salvarea averilor, crede Soros. Cand gloatele ajung sa se revolte, ca in „primavara araba”, nu numai dictatorii sunt in pericol sa-si piarda viata, ci si bancherii. Lloyd Blankfein, boss-ul de la Goldman Sachs, spunea ca, „in vremuri de criza, bancherii fac munca lui Dumnezeu”! Nu asa o vad gloatele, care trebuie sa plateasca taxe din ce in ce mai mari. Soros prevede ca miscarea Occupy, cu accente extrem de virulente la adresa mediul bancar si financiar, va deveni una violenta si va erupe in lupte de clasa.  Revoltele de strada justificate vor necesita interventii dure din partea sistemului politienesc si se vor sfarsi cu limitarea drepturilor civile. Sistemul economic global se va prabusi in totalitate, fara sa poata fi salvata o parte sau alta.

author avatar
Adina Mutar
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger