AcasăNewsApocalipsa Pokemon: un oras intreg paralizat din cauza acestei nebunii

Apocalipsa Pokemon: un oras intreg paralizat din cauza acestei nebunii

Isteria Pokemon Go a luat cu asalt si Taiwan-ul. In doar cateva zile de la debutul ei, 350 de soferii locali au fost amendati de politie pentru ca utilizau jocul in timp se aflau in trafic.

Insa, un filmulet proaspat postat pe Internet, care arata mii de oameni alergand prin centrul capitalei Taipei, in cautarea de Snorlax (creaturi relativ rare in panteonul Pokemon Go) confirma cat de departe au ajuns lucrurile. Clipul a fost postat initial pe Facebook, apoi pe Youtube, si a devenit viral, strangand peste 4 milioane de vizualizari.

Filmarea indica mii de oameni inundand o artera din districtul Beitou, in nordul Taipeiului, in cautarea de pokemoni, peisajul fiind unul absolut suprarealist. Ai putea crede initial ca este vorba despre o manifestatie de protest sau de un maraton sportiv, dar realitatea (trista, de altfel!) releva ca o multime de oameni alearga dupa o creatura virtuala. Potrivit presei chineze, aglomeratia a fost atat de intensa incat autoritatile au fost nevoite sa apeleze la intariri din partea fortelor de politie din zonele invecinate. Nebunia Pokemon Go a provocat perturbari si in alte tari de pe continentul asiatic. De pilda, in capitala thailandeza Bangkok, politia a ajuns sa aresteze soferi si pietoni care jucau Pokemon Go, totul din cauza numarului crescut de accidente inregistrate. In Cambodgia, fanii Pokemon au provocat indignare atunci cand au incercat sa vaneze pokemoni in Muzeul Genocidului Tuol Sleng din Phnom Penh.


author avatar
Mihai Koblenko
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger