AcasăNewsAplicatii Firefox si Chrome restrictioneaza accesul la site-urilelui Murdoch

Aplicatii Firefox si Chrome restrictioneaza accesul la site-urilelui Murdoch

Dupa scandalul interceptarilor ilegale facute de jurnalistii unei publicatii apartinand News International in urma carora au avut de suferit peste 4000 de persoane si care a dus la inchiderea tabloidului News of the World.

Rupert Murdoch primeste o noua lovitura de aceasta data din partea unor programatori independenti care au creat aplicatii gratuite pentru utilizatorii browserelor Firefox si Opera prin intermediul carora paginile imperiului media detinut de Murdoch sunt blocate.

Pentru Firefox aplicatia cu pricina intitulata „Murdoch alert” creaza o alerta pentru utilizatorii de internet care sunt pe cale sa intre pe unul din cele peste 100 de site-uri detinute de mogulul media american. Astfel daca un utilizator intra pe Fox News o alerta ii atrage atentia fata de posibile probleme de securitate ce pot aparea odata cu accesarea site-ului controlat de catre Murdoch.Nici pentru Google Chrome programatorii nu s-au lasat mai prejos astfel aplicatia „Murdoch Block” afiseaza un avertiment inainte de a permite utilizatorilor accesul la site-urile lui Murdoch.

Astfel utilizatorii trebuie sa aleaga daca sa viziteze si pagini extrem de importante de internet precum Fox News, Wall Street Journal sau The New York Post.Practic cele doua aplicatii reprezinta calea programatorilor prin care sa-si manifeste nemultumirea fata de activitatile ilegale practicate de jurnalisti pentru a scrie o serie de articole.

215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger