AcasăNewsAplicația care prezice cutremurele cu 8 ore înainte

Aplicația care prezice cutremurele cu 8 ore înainte

Alertă în caz de cutremur

Cofondatorul aplicației de navigare Waze, Uri Levine, a vorbit, ieri, despre un nou proiect care ar scăpa lumea de dezastre. Acesta a susținut într-o conferință de presă că are un procedeu prin care va semnala cutremurele.

Alertă în caz de cutremur

Aplicația va putea fi descărcată pe telefonele deștepte și va putea semnala cu cel puțin 8 ore producerea unui seism. Fondatorul aplicației a povestit că acest procedeu  de înștiințare poatea salva mii de vieți. ”Ce se va întâmpla cu o clădire dacă e un cutremur poate nu putem prezice. Dar în legătură cu oamenii care sunt înăuntru pe ei îi putem salva”, declarat Uri Levine. El a mai adăugat că România va beneficia de acest sistem de predicție a cutremurelor . Fodatorul Waze a mai spus că în luna septembrie a acestui an, compania a efectuat o serie de monitorizari a zonelor seismice situate în Vestul Turciei și Estul Greciei și că au avut succes de peste 90%, folosind un sistem de predicție de prima mână. Astfel, ”în intervalul 5 septembrie 2019 – 25 septembrie 2019, pe perioada activă de monitorizare, IONOTERRA a emis 75 de alerte de cutremur, 68 dintre acestea fiind confirmate de specialiștii din domeniu”. Compania care va pune în practică acestă aplicație a decis să ofere României o primă sesiune demonstrativă non comercială, solicitând instituțiilor statului sprijinul în ceea ce privește reacția după ce infiormațiile ajunug la personele care au deschis aplicația, dar și evaluarea planului de răspuns în caz de catastrofă. România are, astfel, oportunitatea de a fi primul beneficiar al prognozelor oferite de IONOTERRA care poate fi accesată de pe orice dispozitiv conectat la internet.

author avatar
Ramona Feraru
423 afisari

5 COMENTARII

  1. O labareala. Cum sa prezici cu 8 ore cand un cutremur se produce instantaneu, iar toate mintile cercetatorilor japonezi abia au un program care anunta cu maxim 5 minute? Te ghidezi dupa stele wau prezice tanti Hara?

  2. Mai erea moshe Moisa cu cutremuru de 10 grade care a scos sute de bucuri disperati speriati, dar cutremur ioc. Evident distrusilor ca nu se poate cutremur de 10 grade pe Richter pe Terra capete seci, ci doar pe Marte…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger